Tariceanu nu participa pentru a doua oara la consultarile convocate de Iohannis

Luni, 04 Iulie 2016, ora 11:59
3133 citiri
Tariceanu nu participa pentru a doua oara la consultarile convocate de Iohannis

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, copresedinte ALDE, nu va participa la consultarile organizate luni la Cotroceni pe tema Brexit, ca urmare a unor angajamente luate anterior.

"Ca urmare a unor angajamente anterioare, dl Tariceanu nu participa la consultarile de la Cotroceni privind o serie de probleme din Uniunea Europeana si implicatiile lor asupra Romaniei. De altfel, in cadrul unei convorbiri telefonice cu presedintele Romaniei purtate joi, la initiativa dlui Tariceanu, a rezultat ca intalnirile organizate de Administratia Prezidentiala pe aceasta tema vor continua", a anuntat luni Andrei Alexandru, purtatorul de cuvant al presedintelui Senatului.

Calin Popescu Tariceanu nu a onorat nici pe 24 iunie invitatia sefului statului pentru consultari pe tema rezultatelor referendumului din Marea Britanie, pentru ca nu avea pregatita o analiza a impactului acestei decizii a britanicilor.

La finalul acelor consultari, presedintele Iohannis a declarat ca "Nu este cazul sa ne ingrijoram peste masura".

Cea de-a doua runda de consultari intre presedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Ciolos, guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, si liderii partidelor parlamentare, pe tema situatiei create in urma referendumului din Regatul Unit al Marii Britanii, are loc luni, de la ora 17:00, la Palatul Cotroceni.

Pe 30 iunie, Administratia Prezidentiala a anuntat ca presedintele Klaus Iohannis ii invita pe premier, guvernatorul BNR si liderii partidelor la o noua runda de consultari, prilej cu care doreste sa ii informeze cu privire la concluziile Consiliului European, care a avut loc la Bruxelles, pe 28 si 29 iunie.

Vezi ce declaratii a facut presedintele dupa Consiliul European.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...