Tariceanu nu respinge refacerea USL, dar o vede "mai supla"

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 21:38
2877 citiri
Tariceanu nu respinge refacerea USL, dar o vede "mai supla"

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a afirmat, miercuri, la Ploiesti, ca nu a purtat discutii "explicite" cu premierul Victor Ponta referitoare la refacerea Uniunii Social Liberale (USL), insa nu respinge o astfel de posibilitate.

"Nu am facut o discutie explicita cu premierul Ponta referitoare la refacerea USL. Ca idee politica, nu respingem aceasta posibilitate. Sigur ca USL nu se poate reface exact cum a fost pentru ca protocolul tinea cont de ponderea partidelor la momentul respectiv", a spus Tariceanu intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, se poate discuta la un moment dat despre crearea unei structuri de tip USL intr-o formula mai supla.

"Dintr-o alta perspectiva, a pozitionarii noastre politice, in Parlament (...) sustinem programul actual de guvernare si, intr-o formula politica un pic mai supla, putem sa discutam la un moment dat inclusiv de refacerea sau de crearea unei structuri de tip USL, prin acest lucru intelegand o formula politica de alianta intre un partid liberal si PSD, pentru ca eu cred ca Romania are astazi nevoie de o contributie si de o participare liberala in actul politic si in actul de guvernare", a explicat Tariceanu.

#Tariceanu refacere USL, #Tariceanu negocieri USL, #Tariceanu candidat Cotroceni , #Senat
Comentarii