Tariceanu s-a suparat si nu s-a mai dus la Deveselu: Senatul a fost desconsiderat

Joi, 12 Mai 2016, ora 17:18
10941 citiri
Tariceanu s-a suparat si nu s-a mai dus la Deveselu: Senatul a fost desconsiderat

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, joi, ca si-a anulat participarea la festivitatile de la Deveselu, pentru ca organizarea si programul evenimentelor realizate de Guvern si Ambasada SUA privind scutul de la Deveselu "desconsidera flagrant pozitia Senatului in ordinea constitutionala a Romaniei, cat si rolul Parlamentului in elaborarea si legiferarea politicii externe si de aparare".

Presedintele Senatului a transmis, printr-un comunicat de presa, ca "inaugurarea oficiala a sistemului defensiv 'Aegis Shore Romania' din baza de la Deveselu este un eveniment major, care marcheaza fara echivoc contributia activa a Romaniei la strategia si actiunile concrete ale NATO, cat si contributia loiala a tarii noastre la Parteneriatul Strategic cu SUA", scrie News.ro.

Moment istoric: Se inaugureaza scutul antiracheta de la Deveselu

"In aceste conditii, am considerat necesar ca Senatul Romaniei sa fie reprezentat la acest eveniment la cel mai inalt nivel si, ca urmare, am onorat invitatia primita de la organizatorii americani, care au colaborat in elaborarea programului cu MApN", se mentioneaza in comunicat.

Presedintele Senatului spune ca programul evenimentelor desconsidera pozitia Senatului in ordinea constitutionala si rolul Parlamentului in legiferarea politicii externe si de aparare.

"Constatand ca organizarea si programul evenimentelor realizate de Guvern si Ambasada SUA desconsidera flagrant pozitia Senatului, in ordinea constitutionala a Romaniei, cat si rolul Parlamentului in elaborarea si legiferarea politicii externe si de aparare, am luat hotararea, cu parere de rau, sa-mi anulez participarea la festivitatile de astazi", a anuntat presedintele Senatului.

Scutul de la Deveselu, inaugurat oficial - Kremlinul tuna si fulgera

Scutul antiracheta de la Deveselu, inceput in 2013 si finalizat anul trecut, in urma unei investitii de aproximativ 800 de milioane de dolari, a fost operationalizat joi, la cinci ani de la finalizarea negocierilor Romania-SUA.

La ceremonia de certificare operationala a sistemului de aparare antiracheta Aegis Ashore de la Deveselu au participat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, adjunctul secretarului Apararii al SUA, Robert Work, premierul Dacian Ciolos, ministrii Apararii si Afacerilor Externe, Mihnea Motoc si, respectiv, Lazar Comanescu, consilierii prezidentiali Bogdan Aurescu, Ion Oprisor si Dan Mihalache.

Citeste si:
Planul liberalilor pentru învestire noului guvern Ciucă. Ce important minister este promis UDMR-ului
Planul liberalilor pentru învestire noului guvern Ciucă. Ce important minister este promis UDMR-ului
Planul liberalilor de a învesti un guvern minoritar PNL-UMDR, susţinut de grupul minorităţilor naţionale, va presupune negocierea cu fiecare parlamentar, în condiţiile în care le lipsesc...
Ludovic Orban și-a anunțat retragerea din grupul parlamentar liberal: ”PNL trebuie să se întoarcă cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni” VIDEO
Ludovic Orban și-a anunțat retragerea din grupul parlamentar liberal: ”PNL trebuie să se întoarcă cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni” VIDEO
Fostul președinte PNL, liberal Ludovic Orban, fost preşedinte al Camerei, şi-a anunţat marţi, 26 octombrie, în plen retragerea din grupul deputaţilor PNL, decizia în acest sens fiind luată...
Sursa: NEWS.RO
Comentarii