Tariceanu sesizeaza Inspectia Judiciara: Statul paralel exista iar sefa Inaltei Curti este un membru important

Luni, 06 Noiembrie 2017, ora 19:05
15421 citiri
Tariceanu sesizeaza Inspectia Judiciara: Statul paralel exista iar sefa Inaltei Curti este un membru important
Foto: Hepta.ro

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, insista cu existenta unui stat paralel si, mai nou, vrea sa sesizeze Inspectia Judiciara pornind de la aceasta teorie a sa.

Mai exact, seful Senatului este nemultumit de o declaratie facuta de Cristina Tarcea, presedintele ICCJ, pe tema Justitiei si o acuza ca este "un membru important al statului paralel".

"Domnul presedinte Iohannis a spus ca "statul paralel" nu exista, dar l-am contrazis. Azi, o sa prezint domniei sale si mai cu seama opiniei publice un membru important al "statului paralel", doamna Cristina Tarcea, presedinta ICCJ, si un "modus operandi" al acestei grupari de putere ilegitima. Sper ca acest exemplu sa-l scoata din pasivitate pe domnul presedinte, daca nu cumva pasivitatea sa este programatica, ceea ce ar confirma ca patroneaza "statul paralel".

Pe 28 octombrie, presedinta ICCJ s-a referit la proiectele de lege pe tema Justitiei in mediul virtual al forumului judecatorilor astfel: "Avem nevoie de voi toti. Lumea trebuie sa stie ca desistarea din partea Ministerului Justitiei este o monstruozitate, dinainte planuita. NU TREBUIE SA PERMITEM INTRAREA IN DISCUTII GENERALE SAU, SI MAI RAU, PE FOND. Asta nu presupune ca EI SA FACA TOT CE VOR, IAR NOI SA TACEM... ICCJ a fost mereu alaturi de Voi!!! Important e sa fim uniti!!! Si, credeti-ma, am nevoie mai mult ca niciodata de dvs." (sublinierile cu majuscule imi apartin). ", se arata intr-un comunicat transmis de Tariceanu.

Potrivit acestuia, Cristina Tarcea a incitat judecatorii la incalcarea principiului separatiei puterilor in stat si ameninta Parlamentul extrem de transparent.

"Domnia sa incita judecatorii la incalcarea principiului separatiei puterilor in stat si ameninta Parlamentul extrem de transparent. Doamna Tarcea a mai facut declaratii de acest gen, incompatibile cu statutul de magistrat, asupra carora am atras atentia public.

Presedinta ICCJ nu are nici un fel de atributii in privinta legiferarii, dar domnia sa impreuna cu alti judecatori si procurori care au abdicat de la statutul lor profesional au puterea sa exercite presiuni asupra membrilor parlamentului prin metodele deja cunoscute si validate: dosare fabricate, catuse, incarcerari nejustificate, compromiterea publica cu ajutorul diviziei de presa a 'statului paralel' etc.

Acesta este mecanismul prin care in multe imprejurari s-au creat presiuni, iar deciziile politice nu au mai fost luate de cei alesi, ci de ilegitimul si anticonstitutionalul 'stat paralel'", mai scrie Tariceanu.

Seful Senatului spune ca are obligatia sa isi apere colegii de presiuni si abuzuri si astfel a decis sa sesizeze Inspectia Judiciara.

"Lucrurile nu pot continua astfel, iar eu, in calitate de presedinte al Senatului, sunt obligat sa apar institutia si sa-mi apar colegii de presiuni si abuzuri. Ca urmare, voi sesiza Inspectia Judiciara cu privire la abuzurile presedintei ICCJ care, in loc sa fie un model de conduita profesionala, prin apelurile adresate judecatorilor incalca flagrant principiul constitutional al separatiei puterilor in stat si statutul magistratului. Ca urmare a pozitiilor exprimate public, apreciez ca locul domniei sale nu mai este in magistratura", conchide Tariceanu.

Amintim ca, in ultima perioada, Calin Popescu Tariceanu l-a atacat de mai multe ori pe seful statului. Seful ALDE a spus recent despre Iohannis ca este "beneficiar" al "statului paralel", iar in timpul altor declaratii fostul premier a invocat exista unor forte oculte. El a sustinut ca avem un stat in care relatii oculte de putere au functionat si au pus intre paranteze puterea legitima.

Seful statului i-a dat replica saptamana trecuta, afirmand ca in Romania nu exista nici forte oculte si nici subterane si cu certitudine nu exista stat paralel. Mai mult, Iohannis a spus ca se creeaza cateodata impresia ca Tariceanu "e putin obsedat, or persoane obsedate nu fac bine politicii".

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Calin Popescu Tariceanu Inspectia Judiciara stat, #Tariceanu Cristina Tarcea stat paralel , #Senat