Tariceanu si Cristiana Anghel au plantat stejari aurii la Parlament

Miercuri, 30 Martie 2016, ora 16:19
2326 citiri
Tariceanu si Cristiana Anghel au plantat stejari aurii la Parlament
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Aleea centrala din curtea Senatului este strajuita incepand de miercuri de 100 de stejari aurii plantati de 100 de elevi din liceele bucurestene, ajutati de unii dintre parlamentari.

Proiectul, parte a campaniei "Voluntar pentru natura", se inscrie in seria de evenimente dedicate Lunii Padurii si este sustinut de Senat si Ministerul Mediului, prin intermediul Regiei Nationale a Padurilor, Romsilva.

Elevii provin de la Colegiul National Sfantul Sava, Colegiul National Mihai Viteazul, Colegiul National I.L. Caragiale, Liceul Stefan Odobleja, Liceul Dimitrie Bolintineanu, Colegiul National Mihai Eminescu, Colegiul National de Arte Dinu Lipatti, Colegiul National de Muzica George Enescu, Liceul de Coregrafie Floria Capsali.

Alaturi de acesti elevi au fost prezenti in curtea Senatului si o parte dintre membrii trupei Supercalifragilistic.

Printre senatorii care au ajutat la plantatul stejarilor ori doar au vorbit cu copiii s-au numarat presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si senatorii Daniel Barbu, Tudor Barbu, Gabriela Cretu, Eugen Orlando Teodorovici, Cristiana Anghel, Viorel Arcas.

Tariceanu a precizat ca sambata va planta si in curtea casei sale zece pomi.

"Sambata am program domestic. Voi planta pruni, peri si un gutui. Atunci imi pun dorinta sa-i vad rodind si sa ne bucuram de ei si eu si copiii. Dorintele politice sunt separate", a spus el.

Dorinta unuia dintre copiii prezenti este sa devina presedinte, dar Tariceanu i-a recomandat sa isi finalizeze studiile si apoi sa intre in politica.

Senatorul Gabriela Cretu, care a plantat unul dintre stejari, a marturisit ca a mai avut asemenea indeletniciri.

"Am pus o livada intreaga sapand si gropile. Dar acum e asa, mai mult simbolic. E o actiune de sensibilizare pentru a proteja natura, pentru a impaduri ceea ce a fost despadurit, din pacate, si pentru a impaduri ceea ce nu a fost niciodata impadurit, dar e necesar. E si un exemplu pentru copii ca munca e buna, chiar si cea fizica, are rezultate concrete", a afirmat senatorul Gabriela Cretu.

Valentin Iliescu, secretar de stat in cadrul Departamentului pentru relatia cu Parlamentul, organizator al evenimentului, a precizat ca s-au plantat stejari aurii, iar in cadrul campaniei "Voluntar pentru natura" elevii au plantat anul trecut peste 10.000 de arbori.

"Plantand copaci putem respira mai bine", a spus o fetita din trupa Supercalifragilistic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#senatori plantat stejari aurii, #Tariceanu plantat stejari Parlament, #Tariceanu plantat copaci Parlament , #Senat
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Tariceanu si CristianaAnghel au plantat stejari aurii la Parlament"
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5