Tariceanu vrea ca Parlamentul sa adopte o declaratie in care critica dur CSM si pe Iohannis, Dragnea se codeste - UPDATE

Luni, 13 Februarie 2017, ora 17:04
15595 citiri
Tariceanu vrea ca Parlamentul sa adopte o declaratie in care critica dur CSM si pe Iohannis, Dragnea se codeste - UPDATE

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a propus conducerii Parlamentului ca plenul reunit sa adopte o declaratie in care sunt criticate CSM, Ministerul Public si presedintele Romaniei si prin care Parlamentul isi "reafirma suprematia politica".

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a cerut amanarea acestei dezbateri.

UPDATE 16:45 - Intrebat de jurnalisti de unde a aparut acest diferent, Calin Popescu Tariceanu a facut cateva precizari cu privire la intentia sa.

"Declaratia e la dispozitia dvs. Foarte pe scurt, vine sa precizeze pozitia Senatului in arhitectura constitutionala a statului (...) Am prezentat-o in Biroul Permanent, au fost o serie de colegi care au cerut timp de analiza, de dezbatere (...)

Nu am insistat in privinta adoptarii, cred ca cererile unora dinre colegi de a avea o dezbatere pot sa fie normale, acceptate, pentru ca sunt foarte multi parlamentari noi care nu cunosc Constitutia si cateva principii de drept constitutional. Le dam timp sa se familiarizeze", a comentat luni dupa amiaza Calin Popescu Tariceanu.

Informatiile privind aceasta propunere nu au fost prezentate oficial la finalul reuniunii Birourilor Permanente reunite, ci au fost facute publice de catre secretarul Camerei Deputatilor Cristian Ghinea (USR), pe pagina sa de Facebook.

"Cu 1 minut inainte de sedinta Birourilor Permanente Reunite primim in fata aceasta hartie. Dl. Tariceanu sustine ca Parlamentul sa o voteze azi. PNL cere amanare. Eu cer la fel si spun ca e hazliu ca Parlamentul se plange ca e subminat de Presedinte si de CSM cand povestea a plecat de la OUG adoptata de guvern. Deci daca ne submineaza cineva Guvernul e acela. Tariceanu se enerveaza. Dragnea vrea amanare. Tariceanu se enerveaza iar. Probleme in casnicie sau mimare?", scrie Ghinea pe Facebook.

Potrivit lui Ghinea, Liviu Dragnea a supus la vot ordinea de zi a plenului reunit de luni in forma initiala si i-a "promis" lui Tariceanu ca declaratia sa va fi discutata la viitoarea reuniune.

Declaratia publicata de Ghinea este o critica a institutiilor care au sesizat la CCR Ordonanta de Urgenta 13, privind Codurile penale.

"Parlamentul Romaniei saluta clarificarile pe care CCR le-a adus in decizia sa din 8 februarie 2017. Declarand ca neintemeiate sesizarile CSM si presedintelui Romaniei, Curtea explica, pe de o parte, cum Parlamentul poate delega Guvernului printr-o lege speciala de abilitare competenta de a emite ordonante, iar pe de alta parte ca executivul 'nu are obligatia constitutionala sau legala de a solicita avizul CSM in materia in care a legiferat, iar CSM nu are abilitarea legala de a emite un astfel de aviz'", se arata in declaratia propusa de Tariceanu.

Citeste si:
Cum a reușit Dacian Cioloș să-i ia fața lui Barna în prima rundă de alegeri din USR PLUS. Rolul ieșirii de la guvernare
Cum a reușit Dacian Cioloș să-i ia fața lui Barna în prima rundă de alegeri din USR PLUS. Rolul ieșirii de la guvernare
Dacian Cioloș a câștigat joi, 23 septembrie, prima rundă a alegerilor pentru șefia USR PLUS, reușind să-l întreacă cu două procente pe principalul său contracandidat, Dan Barna, cel care...
Care este strategia PNL după Congresul din 25 septembrie. Rareș Bogdan: ”Pentru majoritatea parlamentară nu luăm voturi de la AUR”
Care este strategia PNL după Congresul din 25 septembrie. Rareș Bogdan: ”Pentru majoritatea parlamentară nu luăm voturi de la AUR”
Rareş Bogdan dezvăluie strategia PNL după Congresul din 25 septembrie 2021. El a spus că nu nu vor lua voturi de la AUR. Rareș Bogdan a explicat joi seara, într-o emisiune tv, că...
Sursa: NEWS.RO