Tariceanu ataca CE si ambasadorii: nu pot recunoaste ca au stat degeaba in Romania si au inchis ochii

Sambata, 04 Februarie 2017, ora 23:29
11035 citiri
Tariceanu ataca CE si ambasadorii: nu pot recunoaste ca au stat degeaba in Romania si au inchis ochii
Foto: Ziare.com Arhiva

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat, sambata, la Antena 3, ca sunt ambasadori acreditati la Bucuresti care "au stat degeaba" si nu au semnalat ca exista institutii care isi depasesc atributiile afectand astfel respectarea Constitutiei si a drepturilor si libertatilor cetatenesti.

"Cei care sunt acreditati ambasadori la Bucuresti de ani de zile in mometul asta nu pot sa recunoasca ca au stat degeaba la Bucuresti si ca au inchis ochii si ca nu vad ca sunt institutii care functioneaza in afara cadrului legal si constitutional si care afecteza drepturile si libertatile cetatenilor, care nu ar fi admise in alt locuri din Uninea Europeana, dar in Romania sunt perfect tolerabile pentru ca aceasta cruciada impotriva coruptiei sa indreptateasca UE sa spuna << Uite, domnule, am avut un experiment in Romania si experimentul a reusit >> ", a declarat copresedintele ALDE, citat de News.ro.

Calin Popescu-Tariceanu a mai afirmat ca "tabloul deplorabil" al democratiei in Romania este ignorat de catre Comisia Europeana cu complicitatea unor ambasadori acreditati la Bucuresti.

"Pe mine ma intereseaza ca Romania sa fie o tara in care oamenii sa fie cu adevarat liberi, ca Romania sa fie o tara demna si o tara suverana. Ma intereseaza in planul doi relatia aceasta (cu amabasadele - n. red.). Imi doresc sa fie buna, dar nu cu orice pret, adica Romania sa fie o tara plecata pe care europenii si-o doresc lasata undeva la marginea Europei", a conchis Tariceanu.

Se duce sa le explice

Tariceanu, a mai declarat, la Romania TV, ca a discutat cu unii ambasadori si are programate in perioada urmatoare o serie de intalniri cu partenerii externi pentru a explica situatia din tara, mentionand ca il felicita pe premierul Sorin Grindeanu pentru decizia de abrogare a ordonantei privind Codurile Penale.

"Cu unii din ambasadori am discutat si eu, nu cu toti. Am programate o serie de intalniri in perioada urmatoare. S-a intalnit premierul Grindeanu, s-a intalnit ministrul de externe, s-a intalnit Liviu Dragnea (cu ambasadori - n.r.). Eu o sa fac si eu probabil niste deplasari externe ca sa explicam partenerilor nostri externi care este situatia", a spus Tariceanu, la Romania TV, citat de Agerpres.

El a spus ca pentru multi straini lucrurile au o interpretare "simplista",

"Privit din afara, lucrurile au fost prezentate in felul urmator, pentru multi straini. Ei considera ca in Romania exista doua grupuri, doua tendinte: cei buni care vor sa continue in Romania lupta impotriva coruptiei si, eventual, il au in frunte pe presedinte si cei rai, in care probabil ma aflu si eu, care vor sa renunte la lupta impotriva coruptiei si sa lase coruptia sa revina (...).

Fata de aceasta interpretare simplista, ca sunt unii buni care nu vor coruptie si sunt unii rai care, eventual, ar vrea, eu am sa va spun ca lucrurile sunt mult, mult mai complicate. In Romania nu este vorba de lupta anticorptie (...). Ce se intampla in Romania de astazi este o lupta foarte dura intre cei care au acaparat puterea reala in Romania, care sunt foarte oculte, nu au legitimitate, ma refer la institutiile de forta si care il sustin pe presedintele Iohannis. (...) Aceste forte sunt contrapuse fortelor legitime, Parlamentul si Guvernul", a explicat Tariceanu.

Presedintele Senatului a mai spus ca, in perioada urmatoare, va exista un plan de actiune si comunicare a "lucrurilor esentiale" pe care si le doresc romanii, iar premierul Grindeanu a luat "cu responsabilitate" decizia de abrogare a ordonantei 13.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Tariceanu abrogare ordonanta justitie, #Tariceanu Iohannis plan schimbare Guvern , #Senat