Varianta lui Tariceanu - ce continea, de fapt, celebrul biletel roz

Luni, 23 Iunie 2014, ora 13:01
13154 citiri
Varianta lui Tariceanu - ce continea, de fapt, celebrul biletel roz

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a vorbit, luni, despre celebrul biletel roz trimis lui Traian Basescu in 2007, in vremea in care senatorul era prim-ministru.

Tariceanu a fost acuzat atunci ca i-a cerut sefului statului sa intervina in justitie pentru omul de afaceri Dinu Patriciu, printr-un mesaj scris pe un biletel roz.

Seful Senatului a fost intrebat, luni, daca nu cumva ar fi trebuit ca si el sa isi dea atunci demisia din functia de premier, asa cum ii cere acum sa procedeze lui Traian Basescu, pe fondul implicarii fratelui sau, Mircea Basescu, in dosarul in care este acuzat de fiul lui Bercea Mondialu de trafic de influenta.

Scandalul Mircea Basescu-Bercea Mondialu: Tariceanu sesizeaza CSM

Tariceanu a declarat ca el nu a incercat la acea vreme sa intervina in justitie in favoarea lui Dinu Patriciu si ca biletelul roz era, de fapt, copia unei sesizari.

Celebrul biletel a fost facut public de Elena Udrea, ea acuzandu-l pe Tariceanu ca a incercat sa obtina o solutie favorabila pentru omul de afaceri.

"Mie imi pare bine ca va faceti ecoul doamnei Udrea. Am sa va rog sa luati biletelul pentru ca a devenit public. Acolo vorbeam clar de urmatorul lucru: Eu ii inaintam presedintelui copia unei sesizari cu privire la o serie de nelegalitati desfasurate intr-un proces de ancheta pe un dosar si ii ceream sa semnaleze acest lucru CSM.

Aceasta chestiune nu poate sub nici o forma pusa in categoria solicitarii unei influente sau a unui trafic de influenta. (...) Nu am facut decat sa ii inaintez o copie a sesizarii, nimic altceva. Nu era vorba de nici o interventie la nimeni", a lamurit presedintele Senatului.

La acea vreme, Traian Basescu a confirmat acuzatiile aduse lui Calin Popescu Tariceanu, sustinand ca acesta a incercat sa influenteze justitia prin intermediul biletelului roz pe care i l-a trimis.

Basescu a subliniat atunci, intr-o conferinta de presa tinuta la Cotroceni, ca Tariceanu i-a propus un parteneriat. "Atunci mi-am pierdut increderea in premier", a adaugat presedintele. Basescu a mai spus ca "acest tip de parteneriat" este inacceptabil pentru el.

Administratia Prezidentiala a facut public, in 2007, continutul biletelului roz:

"Draga Traiane,

1. Iti trimit alaturat un document redactat de Petromidia in legatura cu cercetarile care au loc.

2. Daca ai ocazia sa vorbesti la Parchet despre subiect?"

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Tariceanu biletel roz, #Tariceanu explicatie biletez roz, #Tariceanu biletel roz Basescu , #Senat