Autostrada Soarelui, deschisa pana la Cernavoda

Vineri, 27 Aprilie 2007, ora 13:57
3094 citiri
Autostrada Soarelui, deschisa pana la Cernavoda

Cei care pleaca spre Litoral vor putea utiliza, pe ambele sensuri, incepand de vineri, si tronsonul de autostrada dintre Drajna si Fetesti. Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, si prim-ministrul, Calin Popescu Tariceanu au participat la inaugurarea acestui tronson de 37 de km, Drajna-Fetesti.

"O sa ne grabim si o sa incercam sa dam drumul la cat mai multe autostrazi, insa, in acest moment, stam dupa altii, care nu au capacitatea de lucru. Pentru Autostrada Transilvania, de la bugetul de stat se vor aloca 184 milioane de euro in 2007, iar Bechtel trebuie sa demonstreze ca are capacitate de lucru", a declarat Tariceanu.

"In maxim 3 luni voi veni cu un proiect de lege prin care constructorii, care din vina lor, nu isi indeplinesc obligatiile contractuale sa nu poata participa la licitatii pentru o perioada de timp", a declarat, la randul sau, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.

Realizarea tronsonului Drajna-Fetesti (de 36,6 km ) a costat 95,4 milioane de euro, 75% din fonduri ISPA si 25 % de la bugetul statului. Aceasta portiune a fost deschisa circulatiei doar pe doua benzi, in ambele sensuri, in 2006, pe durata sezonului estival, intre 1 iulie si 15 septembrie, ulterior fiind inchis pentru accelerarea ritmului lucrarilor pentru finalizarea celor doua cai de rulare ale autostrazii.

Tronsonul de autostrada Drajna-Fetesti face parte din Autostrada Trans-Europeana Nord-Sud si Coridorul IV Pan-European, coridor care traverseaza teritoriul Romaniei de la vest la est pe directia Nadlac-Timisoara-Lugoj-Deva-Sibiu-Pitesti-Bucuresti-Cernavoda-Constanta. Autoritatile estimeaza ca intreaga autostrada va fi gata in 2010.

Constructia tronsonului de autostrada a fost finantata de catre Comisia Europeana, prin facilitatea ISPA si co-finantata de catre Guvernul Romaniei, contractul de executie lucrari avand o valoare eligibila de 64,549,332.05 Euro. Beneficiarul final este Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A

In ultimele saptamani s-au depus eforturi considerabile pentru a putea da in uz acest tronson de drum inainte de minivacanta de 1 mai.

Citeste si:
Biroul Național al PNL, convocat sâmbătă. Modificarea Statutului, pe ordinea de zi
Biroul Național al PNL, convocat sâmbătă. Modificarea Statutului, pe ordinea de zi
Biroul Politic Naţional al PNL a fost convocat pentru sâmbătă, la Palatul Parlamentului, de liberalii care îl susţin pe premierul Florin Cîţu la şefia partidului. BPN al PNL a fost...
Bagajul de restanțe din noua sesiune parlamentară. Promisiunile care ar putea fi amânate definitiv
Bagajul de restanțe din noua sesiune parlamentară. Promisiunile care ar putea fi amânate definitiv
La finalul celei de-a treia săptămâni parlamentare, aleșii nu dau semne că se vor porni prea curând de numeroasele restanțe din legislatura trecută precum desființarea Secției Speciale,...
Sursa: Ziare.com