Geoana: Sa lasam telefoanele si sa ne concentram pe problemele tarii

Miercuri, 18 Martie 2009, ora 10:52
1415 citiri
Geoana: Sa lasam telefoanele si sa ne concentram pe problemele tarii

"Dragi colegi va rog sa lasati telefoanele deoparte, sa inchideti usile si sa ne concentram pe situatia grava prin care trece tara", este mustrarea pe care le-a adresat-o Mircea Geoana, presedintele PSD, colegilor de partid dupa ce si-a inceput discursul de cel putin trei ori si nimeni nu il asculta.

In cadrul sedintei Comitetului Executiv presedintele PSD a declarat ca in acest moment in Romania exista trei crize, criza financiara, criza structurala a economiei romanesti si criza bugetara.

De asemenea, Mircea Geoana nu a scapat prilejul sa atace guvernarea Tariceanu precizand ca tara a fost gestionata foarte prost in ultimii ani, iar influenta noastra in Europa este minima.

Chiar daca nu i-a spus numele, presedintele social democrat l-a atacat si pe Traian Basescu acuzandu-l ca este mult mai preocupat de campania electorala decat de problemele romanilor.

"Suntem un partid care oferim stabilitate politica si nu dorim sa cada in capcana unui joc de imagine pe care un anumit lider politic a inceput sa il faca. Suntem loiali guvernarii si interesului tarii.

Romania are nevoie de solutii nu de inceperea unei campanii electorale prezidentiale asa cum a inceput deja sa se practice. Avem nevoie de un pachet de solutii care sa scoata tara din recesiune care incepe sa apara la orizont", a declarat presedintele Senatului.

Mircea Geoana precizeaza ca Romania trebuie sa faca fata la trei crize concomitente care creeaza presiune mare asupra tuturor domeniilor de activitate si asupra clasei sociale.

"In acest moment avem de-a face cu criza financiara economica internationala, criza structurala a economiei romanesti si criza bugetara. Prima creaza o presiune importanta asupra economiei si finantarii. A doua criza care este una mai veche, nu are legatura cu prima si este legata de neimplinirile pasilor marunti pe calea reformelor. A treia criza este cea bugetara, avem o scaderee dramatica a resurselor bugetare", a mai declarat presedintele PSD.

Mircea Geoana a anuntat ca in decursul urmatoarelor 10 zile se va organiza Comitetul Executiv National al PSD pentru a stabili candidatii pentru alegerile europarlamentare.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Mircea Geoana, #criza structurala economie, #criza bugetara , #stiri Calin Popescu Tariceanu