Ministrul Justitiei si-a facut bilantul primelor luni de mandat

Joi, 24 Aprilie 2008, ora 14:08
809 citiri
Ministrul Justitiei si-a facut bilantul primelor luni de mandat

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a facut joi un bilant optimist al primelor doua luni de mandat, aratand ca este multumit de primele rezultate inregistrate in imbunatatirea corpului de magistrati si in combaterea coruptiei, dar si de bunele relatii pe care ministerul a reusit sa le stabileasca cu Consiliul Superior al Magistraturii si Ministerul Administratiei si Internelor.

Predoiu a precizat pe scurt cele patru directii pe care isi fundamenteaza activitatea, pe primul loc situandu-se conditionalitatile convenite cu partenerii europeni in cadrul mecanismului de

cooperare si verificare pe justitie, premergatoare urmatorului raport pe justitie care va fi elaborat de Comisia Europeana in luna iulie.

Alte obiective urmarite de noul ministru al Justitiei sunt legate de asigurarea unei legislatii coerente, de mentinerea unor relatii deschise si eficiente cu partenerii europeni, precum si de alte masuri cu caracter administrativ.

Predoiu a subliniat nivelul bun al relatiilor Ministerului Justitiei cu CSM si s-a aratat multumit de faptul ca un numar important de locuri din magistratura au fost ocupate in urma celui mai recent concurs desfasurat. El a scos in evidenta faptul ca se urmareste si imbunatatirea calitativa a corpului magistratilor, referindu-se in acest sens la ordonanta de urgenta prin care a fost eliminat interviul ca modalitate de acces in magistratura.

Ministrul Justitiei a mai trecut in bilantul celor aproape 60 de zile de activitate si foarte buna cooperare cu Ministerul de Interne in combaterea coruptiei la nivel local, precum si numarul mare de legi, hotarari si ordonante de guvern care au fost avizate de minister in aceasta perioada.

La bilant a participat si premierul Calin Popescu Tariceanu, care a tinut sa precizeze ca tanarul ministru al Justitiei se bucura de increderea sa totala si de sprijinul intregului cabinet.

Tariceanu s-a aratat satisfacut de capacitatea acestuia "de a urni anumite proiecte care erau blocate". El a amintit printre rezultatele importante obtinute in aceasta perioada in domeniul justitiei aprobarea in Parlament a ordonantelor referitoare la Agentia Nationala de Integritate si de finalizarea noilor coduri procedurale si lansarea lor in dezbatere publica.

"Aprobarea aproape in unanimitate la Senat a ordonantelor ANI si a codurilor este un semnal politic important din partea tuturor partidelor pentru indeplinirea angajamentelor europene", a conchis Tariceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Calin Popescu Tariceanu, #bilant, #Catalin Predoiu, #ministerul justitiei , #stiri Calin Popescu Tariceanu