Se naste un nou partid condus de Adrian Severin?

Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 12:20
8446 citiri
Se naste un nou partid condus de Adrian Severin?

Scandalurile recente din curtea unuia dintre cele mai mare partide din Romania, PSD, par sa fi capatat o mare amploare, iar luptele care se duc in spatele scenei ar putea da nastere unui nou partid pe scena politica din Romania.

Surse apropiate liderilor politici au declarat ca noul partid va fi condus de Adrian Severin si va avea orientare de stanga. Printre nemultumitii care vor da glas revoltei se numara grupul de la Peris din organizatia PSD Ilfov, coalizat in jurul lui Gabriel Oprea, si grupul de la Cluj, vesnica "aripa rebela a social democratilor", condus de Ioan Rus, anunta Q Magazine.

Cei de la Cluj s-au suparat profund pe Mircea Geoana, dupa episodul Vulpea, dupa ce Gabi Oprea a fost la Cluj, dormind acasa la Ioan Rus care i-a propus sa il numeasca pe acest la DGPI. Un alt lider cheie al social democratilor care si-a pierdut influenta in partid este Miron Mitrea. Acesta l-a sustinut pe Gabriel Oprea, dar Geoana i-a dat nas si a precizat in numeroase aparitii publice ca "mazilirea lui Oprea" trebuie sa fie o lectie pentru toti membrii din partid.

Alaturi de Mitrea sta, la bine si rau, chiar cel de la capatul firului,

Dan Ioan Popescu. Astfel stand lucrurile, social democratii risca sa se rupa sub povara propriilor conflicte si orgolii, tocmai intr-un perioada in care ar trebui sa fie uniti ca sa poata sa isi duca la indeplinire coalitia guvernamentala.

Surse apropiate PSD au spus ca in momentul de fata se ia in calcul infiintarea unui nou partid, care sa nu fie socialist cum si-ar dori Ion Iliescu, dar, oricum, sa fie de stanga. La discutiile facerii acestuia au participat mai multi oameni de bine, apropiati fostului sef al statului, ramasi pe dinafara Parlamentului, din cauza unui calcul eronat facut la centru de Vasile Blaga, Calin Popescu Tariceanu si Mircea Geoana (la alegerile parlamentare).

Noua formatiune ar urma sa fie condusa, provizoriu, de Adrian Severin. Acesta este un politician respectat atat in interiorul granitelor, cat mai ales in strainatate, omul care poate deschide orice usa a oricarei cancelarii occidentale, si care, in ultimii ani, si-a consolidat o cariera pe plan international.

In afara Occidentului, infiintarea unui nou partid ca alternativa la

tot ce exista acum pe scena noastra, este sustinuta si de numerosi

oameni de afaceri din teritoriu, nemultumiti de baronii care s-au

folosit de ei si, ulterior, nu le-au mai raspuns la telefon, dar si de un sondaj de opinie.

Se mai zvoneste ca din noul partid vor face parte Codrin Stefanescu, cel mai vocal si curajos opozant al aliantei guvernamentale, Dragos Dumitriu, Cristian Popescu Piedone, Marius Marinescu, toti de la PC, Gheorghe Flutur impreuna cu o serie de alti politicieni din aripa Stolojan, umilita de nenumarate ori de PD, actuali peremisti ca Lucian Bolcas sau Gheorghe Funar si o parte din liderii PNL, care, in cazul in care nu-l vor detrona pe Tariceanu la Congres, iau in calcul noua constructie.

Ziare.com te provoaca la dezbatere: cum credeti ca ar trebui sa se numeasca noul partid?

Citeste si:
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat marţi, la lansarea organizaţiei judeţene de Ilfov, că a hotărât să candideze la preşedinţia României, afirmând că îi este...
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Marcel Ciolacu a scris, marţi pe Facebook, că face un ultim apel către colegii din Coaliţie, înainte de şedinţa de miercuri. El spune că pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de...