Sebastian Bodu a fost demis

Vineri, 19 Ianuarie 2007, ora 15:29
6239 citiri
Sebastian Bodu a fost demis

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu l-a eliberat astazi pe Sebastian Bodu din functia de presedinte cu rang de secretar de stat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Motivul invocat este inducerea in eroare a opiniei publice in legatura cu masuri ale Guvernului, prin declaratii de ordin politic. Bodu este membru al PD.

Conform Antena 3, mai multi lideri liberali din teritoriu i-au cerut, la intalnirea de joi seara, presedintelui Tariceanu sa il demita pe Bodu. Motivul: criticile aduse Guvernului intr-un interviu acordat unui cotidian central.

Sebastian Bodu a aflat de la televizor ca a fost demis. Bodu a spus ca se astepta sa i se ceara demisia, dar habar nu avea ca a fost deja demis.

Bodu a afirmat ca Sebastian Vladescu a mentinut taxa pentru prima inmatriculare, desi fusese avertizat in legatura cu pozitia Comisie Europene. In plus, seful ANAF critica introducerea taxei pe viciu si acuza "lipsa de vointa" a partenerilor de guvernare ai PD in ceea ce priveste Agentia Nationala de Integritate.

Bodu s-a pozitionat in afara Guvernului

Prim-ministrul considera ca este inadmisibil ca un secretar de stat sa atace decizii ale Guvernului, in loc sa contribuie la aplicarea lor corecta, pozitionandu-se astfel in afara structurilor guvernamentale in care este angajat. Sebastian Bodu a prezentat public recent o serie de pareri personale legate de taxa pe viciu, de taxa de prima inmatriculare si de Agentia Nationala de Integritate, care nu au nici o legatura cu calitatea de secretar de stat in care vorbea, ci erau mai degraba declaratii de natura politica.

Primul-ministru considera ca, daca ar fi avut date privind cresterea evaziunii fiscale in urma introducerii taxei pe viciu, Sebastian Bodu ar fi trebuit sa ia masuri impotriva acestui fenomen, in calitatea sa de sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). In aceste conditii, este o iresponsabilitate ca tocmai seful ANAF sa vorbeasca despre cresterea evaziunii fiscale bazandu-se doar pe "perceptiile" sale si nu pe date certe sau pe actiuni specifice ale ANAF, acest lucru inducand in eroare opinia publica.

Democratul Cezar Preda considera ca nu sunt motive pentru demiterea lui Bodu, ci este doar un abuz al premierului care si-a propus sa dea afara toti democratii care ii sunt in subordine. Vicepresedintele PD spune ca Bodu a fost demis inca de joi seara, insa de abia vineri s-a dat publicitatii informatia.

Citeste si:
Ciprian Ciucu: USR trebuie să fie la guvernare. Nu cred că îi convine nimănui să se alieze cu PSD
Ciprian Ciucu: USR trebuie să fie la guvernare. Nu cred că îi convine nimănui să se alieze cu PSD
Preşedintele PNL Bucureşti şi primar al sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, a declarat, sâmbătă, că USR ar trebui, după părerea sa, să rămână la guvernare cu PNL şi a subliniat...
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Prin ordinul dat PNL-ului, aripa servilă, de a forma un guvern minoritar în jurul lui Nicolae Ciucă, Iohannis, iată, a mai dat o șansă PSD-ului. După care, a declarat ritos: “Sunt în...
Sursa: Ziare.com