Ziare.com

Tariceanu cere reglementarea principiului lustratiei la nivel constitutional

Miercuri, 17 Februarie 2010, ora 19:38

   

Tariceanu cere reglementarea principiului lustratiei la nivel constitutional
Calin Popescu Tariceanu considera ca viitoarea Constitutie ar trebui sa prevada imprescriptibilitatea crimelor impotriva umanitatii comise in epoca regimurilor totalitare, dar si a "principiului lustratiei".

"In conformitate cu atitudinea statului roman de condamnare si de recunoastere a crimelor impotriva umanitatii comise in epoca regimurilor totalitare, se impune gasirea unei formule constitutionale care sa permita pedepsirea celor care au comis aceste crime, indiferent de data la care s-a intamplat acest lucru", a spus Tariceanu.

El a adaugat ca, odata cu revizuirea Constitutiei, ar trebui evaluata posibilitatii de a reglementa "principiul lustratiei la nivel constitutional".

Pe de alta parte, liderul PNL a precizat ca modificarile constitutionale ar trebui sa includa si regelementarea zonelor metropolitane, care sa permita organizarea lor in jurul Bucurestiului sau a altor orase din tara.

Tv Ziare.com Tudor Chiuariu: Functia de presedinte nu aduce nimic bun

De asemenea, Tariceanu a mai spus ca este necesara inscrierea in Constitutie a faptului ca statul are obligatia de a intari ramurile economice ecologice, tehnologiile ecologice, precum si producerea de energie curata, regenerarea spatiilor verzi si a padurilor ca politica nationala.

"Acestea sunt elementele care vor sta la baza unei dezbateri pe care PNL o va sustine si o va anima. Vrem o dezbatere impreuna cu specialisti, cu societatea civila", a conchis Tariceanu.

Liberalul a subliniat ca proiectul sau a fost discutat "inclusiv in forurile de conducere", dar ca nu reprezinta "propunerea oficiala a PNL". "Sunt convins ca propunerile pe care le-am facut vor fi in majoritatea lor convarsitoare in asentimentul tuturor colegilor mei, pentru ca sunt izvorate din dezbaterile politice din cadrul PNL, unde stiu ca aceste puncte de vedere au avut o larga sustinere politica", a sustinut Tariceanu.

Calin Popescu Tariceanu si-a lansat miercuri proiectul de modificare a Constitutiei, in acelasi timp cu un alt coleg, deputatul Tudor Chiuariu, care a postat la randul sau un document diferit de cel al fostului presedinte al PNL.

Biroul de presa al partidului a transmis un comunicat prin care precizeaza ca iesirile unor parlamentari pe bloguri sau in conferinte de presa individuale reprezinta puncte de vedere strict personale si nu constituie in niciun fel viziunea PNL in legatura cu subiectul revizuirii Constitutiei.

Sursa: rNews

Articol citit de 1515 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu cred!

Nu cred domnule Tariceanu ca voi trai sa vad o constitutie remaniata care sa cuprinda imprescriptibilitatea crimelor regimurilor totalitate si principiul lustratiei.
A,s-ar putea dar nu va vad in stare sa cedati puterea tinerilor,care ar fi cei mai in masura sa promoveze o asemenea constitutie.
De altfel,este absolut necesar ca vechea constitutie sa fie amendata,cu cat mai repede cu atat mai valabil.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor