Tariceanu, despre criticile CE: E ca si cand Dumnezeu a coborat pe Pamant. De cand functioneaza MCV s-a dezvoltat o cangrena in justitie

Miercuri, 23 Mai 2018, ora 17:54
6235 citiri
Tariceanu, despre criticile CE: E ca si cand Dumnezeu a coborat pe Pamant. De cand functioneaza MCV s-a dezvoltat o cangrena in justitie
Foto: Facebook/ Calin Popescu Tariceanu

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat miercuri, dupa intalnirea pe care a avut-o la Guvern cu liderul PSD Liviu Dragnea si premierul Viorica Dancila, ca e curios ce impact au in alte tari rapoartele facute de Comisia Europeana in contextul in care atunci cand apare un raport privind Romania "e ca si cum a coborat Dumnezeu pe Pamant".

Amintim ca miercuri Comisia Europeana a atras atentia, prin intermediul unui raport, ca reformarea sistemului de justitie din Romania este afectata de masurile din ultimul an si le recomanda guvernantilor sa ia masuri urgente pentru corectarea deficitului bugetar.

Totodata, CE isi exprima ingrijorari privind evolutia sistemului de justitie, ale carui progrese pot fi afectate de masurile din ultimul an.

"Eu sunt tare curios... Aceste rapoarte anuale pe care le face Comisia Europeana ce impact au in alte tari? In Romania cand apare un raport e ca si cand Dumnezeu a coborat pe Pamant si ne pune pe noi, muritorii de rand, intr-o situatie in care nu mai avem nicio iesire decat sa ne aliniem la Dumnezeu", a declarat Tariceanu miercuri.

Mai mult, liderul ALDE si-a expus din nou si viziunea sa despre efectele Mecanismul de cooperare si de verificare (MCV), sustinand ca de cand suntem sub supraveghere in justitia din tara noastra s-a dezvoltat o "cangrena uriasa", facand referire la protocoalele de colaborare incheiate intre Serviciul Roman de Informatii si alte institutii.

"Profit de ocazie sa va spun ce constat din alte domenii si ma refer la MCV (mecanismul de cooperare si de verificare prin care Comisia evalueaza si sprijina evolutia Romaniei in directia eficientizarii sistemului administrativ si judiciar - n.red.), care functioneaza de peste 10 ani in Romania. In tot acest timp s-a dezvoltat o cangrena uriasa, un putregai urias in domeniul Justitiei.

Ma refer la protocoalele secrete dintre SRI si institutii precum CSM (Consiliul Superior al Magistraturii), DNA (Directia Nationala Anticoruptie) si ICCJ (Inalta Curte de Casatie si Justitie) . Si? Nu am observat in niciunul dintre rapoartele MCV nimic despre incalcarea aceasta a statului de drept, in ciuda semnalelor pe care le-am tras noi asupra exceselor si abuzurilor din justitie", a adaugat presedintele senatului.

"Se incearca un demers pe care il intreprinde presa independenta de a scoate la iveala toate aceste grave ilegalitati si a le corecta fara ajutorul nimanui. Prin urmare, eu cred ca Guvernul, societatea in ansamblul ei, e capabila sa isi rezolve problemele fara sa fie nevoie de indrumari", a argumentat liderul ALDE.

Aceasta nu e prima oara cand Calin Popescu Tariceanu ataca indrumarile sau criticle venite de la Bruxelles. La inceputul lunii mai, el a afirmat ca nu este obligatoriu "sa luam lumina" de la Comisia Europeana in orice privinta.

Iata aici mai multe detalii: Tariceanu, despere taierea fondurilor pentru tarile care incalca statul de drept: Nu trebuie sa luam lumina de la CE in orice

Citește și:
Ministrul Energiei, sfaturi pentru românii îngrijorați că vor face frigul la iarnă: ”Eu în casă stau îmbrăcat în blugi indiferent de anotimp”
Ministrul Energiei, sfaturi pentru românii îngrijorați că vor face frigul la iarnă: ”Eu în casă stau îmbrăcat în blugi indiferent de anotimp”
Virgil Popescu, ministrul Energiei, a transmis un mesaj încurajator românilor care sunt îngrijorați că vor tremura de frig în case la iarnă și că vor plăti facturi uriașe la gaz și...
Sorin Cîmpeanu susține că este victima unei nedreptăți: ”Demisia a fost generată de cei care înțeleg prea puțin din învățământul superior”
Sorin Cîmpeanu susține că este victima unei nedreptăți: ”Demisia a fost generată de cei care înțeleg prea puțin din învățământul superior”
Fostul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni, la deschiderea anului universitar, despre demisia din funcţia de Ministerul al Educaţiei, că a fost ”nedreaptă, generată de...
Comentarii
Poza Vasile_Roaita
Vasile_Roaita
rank 5
Batrinul potlogar Sperjureanu isi da importanta.