Tariceanu: Liderii sindicali ascund nivelul real al salariilor din invatamant

Miercuri, 29 Octombrie 2008, ora 14:25
3357 citiri
Tariceanu: Liderii sindicali ascund nivelul real al salariilor din invatamant

Calin Popescu Tariceanu i-a acuzat pe liderii sindicali ca ascund nivelul real al salariilor din invatamant.

"Liderii sindicatelor nu spun adevarul despre salariile din invatamant pentru ca nu vorbesc despre acele sporuri care se adauga salariului de baza si nu spun nici ca un profesor are o norma de 14 ore pe saptamina", a declarat miercuri premierul Tariceanu, informeaza NewsIn.

"Ei spun (liderii sindicali n.r.) cat e salariu de baza. Stiti cate sporuri sunt in invatamant? Douasprezece. Spor neuropshihic, spor de mediu rural, spor de dirigentie sau de ore suplimentare. Cat are norma, nu spune nimeni. Stiti cate ore are pe saptamana? Paisprezece ore pe saptamana pentru un profesor si patru ore pentru un profesor universitar", le-a spus miercuri premierul angajatilor unei fabrici private de echipament pentru industria petroliera din Campina.

Tariceanu le-a spus muncitorilor ca salariile bugetarilor sunt platite din impozizele pe salariile lor si ca profesorii trebuie sa inteleaga ca totul se obtine cu efort.

"Nu ma sperie ca vor sa faca greva generala. Trebuie sa inteleaga fiecare cetatean din Romania ca toul se obtine cu efort si cu solidaritate". In discursul sustinut de premier in fata muncitorilor din fabrica Confind a intervenit si patronul societatii, Ioan Simion, candidat al PNL pentru Camera Deputatilor in colegiul Campina.

El i-a indemnat pe angajati sa-i spuna premierului ca salariile lor au fost majorate in 2007 cu 35%, iar pe anul in curs majorarea va fi 27-28%. "Doar sunt din banii nostri", a spus Simion.

"In educatie, in 4 ani, salariile au fost majorate cu 93%. Una este cand creste cifra de afaceri si ai de unde", a conchis Tariceanu.

Potrivit informatiilor postate pe un panou la intrarea in intreprindere, cifra de afaceri a intreprinderii Confind Campina, in primele 9 luni ale anului 2008 a fost de 48 de milioane de euro, iar salariul mediu in intreprindere e de 1900 de lei, respectiv 520 de euro.

El a mai spus ca Guvernul incearca sa construiasca un invatamant performant, iar motiunea depusa de PD-L este demagogie.

Reactie la motiune

"Cei de la PD-L impreuna cu cei de la PRM au semnat aceasta motiune. Partidul Romania Mare este un partid de dreapta, deci nu mai intelege nimeni nimic", a mai completat premierul.

Tariceanu a declarat ca incearca sa construiasca pentru a crea un invatamant performant in Romania.

"Proiectul "Un calculator pentru elevi" a fost o incercare de a moderniza invatamantul romanesc, dar domnii de la PSD si PD-L au blocat in Senat proiectul", a mai completat seful Executivului.

Purtatorul de cuvantul al PD-L, Liviu Negoita, a anuntat miercuri ca partidul sau a depus si la Camera si la Senat motiunea de cenzura impotriva guvernarii pe care au numit-o "Educatia ramane, Guvernul pleaca".

Aceasta decizie a fost luata dupa ce premierul a emis, marti, o ordonanta de urgenta care impiedica promulgarea legii majorarii salariilor pana in aprilie 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Calin Popescu Tariceanu, #motiune, #cenzura, #PDL , #stiri Calin Popescu Tariceanu