Tariceanu spune ca exista vinovati pentru ce s-a intamplat la votul din diaspora, dar nu este ministrul Melescanu

Joi, 06 Iunie 2019, ora 20:59
4612 citiri
Tariceanu spune ca exista vinovati pentru ce s-a intamplat la votul din diaspora, dar nu este ministrul Melescanu
Foto: Arhiva Guvernul Romaniei

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, joi, ca in sedinta coalitiei nu s-a discutat despre o remaniere a ministrilor, subliniind ca nu este adeptul tapilor ispasitori si ca ministrul de Externe, Teodor Melescanu, nu este responsabil pentru ceea ce s-a intamplat la votul din diaspora.

Intrebat daca are in vedere o remaniere extinsa, Tariceanu a spus: "Nu am discutat despre remaniere, sub nicio forma. Nici cu colegii mei nu am discutat despre o remaniere".

El a afirmat ca Teodor Melescanu are in continuare sustinerea ALDE pentru functia de ministru de Externe si ca acesta nu este responsabil pentru modul in care a decurs votul in diaspora.

"Din moment ce este ministru, daca nu ar fi avut, as fi comunicat acest lucru. Nu sunt adeptul cautarii tapilor ispasitori. Ministrul Melescanu, dupa cum stiti, daca ati remarcat, a facut o prezentare publica a modului in care au fost organizate sectiile de votare in strainatate si a subliniat faptul ca numarul de sectii a fost cu mult crescut.

Am avut o discutie cu domnul Melescanu, pentru ca pe dansul si pe mine nu ne lasa indiferenti ceea ce s-a intamplat in sectiile de vot unde a fost aglomeratie si unde multi romani nu au putut sa voteze. In acest sens, stiu ca domnul Melescanu a pregatit un raport pe care i l-a inaintat doamnei prim-ministru, intocmit de comisia de ancheta constituita la nivelul ministerului. Cel mai probabil, va fi dat publicitatii in zilele care urmeaza. Prin urmare, exista vinovati pentru ceea ce s-a intamplat, dar nu este ministrul", a sustinut Tariceanu.

El a adaugat ca "ministrul nu are cum sa dimensioneze sectiile de vot".

"Pentru numarul sectiilor de vot si personalul pentru asigurarea bunei desfasurari a votului sunt solicitari facute de ambasadorii din tarile respective, care au mai multe date din teren cu privire la locurile unde exista comunitatile cele mai numeroase. Pe baza lor, ministerul aproba numarul sectiilor de votate, nu este o decizie personala a ministrului in acest sens", a adaugat Tariceanu.

Pe de alta parte, Tariceanu a spus ca a propus crearea unei comisii de cod electoral care sa elaboreze propunerea prin care sa solutioneze aceasta problema.

"Vom invita AEP, care am vazut ca deja a eneuntat cateva solutii: votul anticipat prleungit, votul electronic sau votul prin corespondenta. Vom invita MAE si MAI pentru a gasi cea mai buna solutie astfel incat pe viitor aceste aglomeratii sa fie complet evitate si sa nu aiba niciun cetatean roman sentimentul ca este impiedicat in vreun fel, administrativ, politic sau de alt fel, dreptul fundamental de a-si exercita dreptul democratic", a spus liderul ALDE.

Eveniment Quarterly Report

Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, o acuză pe Gabriela Firea că i-a lăsat conturile pe minus cu miliarde de lei. Pe de altă parte, În schimb, Gabriela Firea susține că edilul prezintă doar...
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Deputatul liberal Dan Vîlceanu, fost ministru al Finanţelor, a criticat vineri, 29 septembrie, măsurile fiscale pe care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului. Acesta...
#Tariceanu vot diaspora, #Tariceanu ministru Externe Melescanu , #stiri Calin Popescu Tariceanu