Basescu discuta cu sefii de la MAI si "Doi si-un Sfert"

Luni, 30 Martie 2009, ora 16:20
2688 citiri
Basescu discuta cu sefii de la MAI si "Doi si-un Sfert"

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit luni cu reprezentanti din conducerea Ministerului de Afaceri Interne si Directia Generala de Informatii si Protectie Interna.

Purtatorul de cuvant al Presedentiei, Valeriu Turcan, a confirmat ca intre Traian Basescu si conducerile MAI si DGIPI se poarta discutii. Se pare ca seful statului a fost invitat la intalnire chiar de conducerea acestor institutii.

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la Busteni, ca DGIPI este o institutie "imbacsita" care trebuie reformata, dar nu desfiintata, in opinia sa fiind nevoie in continuare ca personalul din Ministerul Administratiilor si Interne sa fie supravegheat, potrivit NewsIn.

"Doi si-un sfert este o institutie nereformata, imbacsita, care trebuie curatata, dar nu desfiintata. Este nevoie ca personalul din Ministerul de Interne sa fie supravegheat. Si sa isi faca treaba ei, si nu jocuri politice sau jocuri de influenta", a afirmat presedintele la iesirea de la intalnirea cu presedintii Consiliilor Judetene de la Busteni.

Intalnirea sefului statului cu conducerile MAI si DGIPI a avut loc pe fondul unui scandal de proportii din cadrul Ministerului de Interne, in care au fost vehiculate nume importante ale unor politicieni.

Seful DGIPI, Cornel Serban, omul de afaceri Puiu Popoviciu, Petru Pitcovici de la DGA si fostul rector al Universitatii de Agronomie au fost retinuti saptamana trecuta pentru a da explicatii intr-un dosar mai vechi, legat de un teren aflat in proprietate publica ce ar fi fost cedat firmei lui Popoviciu.

Potrivit referatului de arestare a lui Cornel Serban, acesta ar fi declarat ca Basescu si fostul premier Tariceanu "stateau la coada sa intre la omul de afaceri Popoviciu". Traian Basescu a negat ca ar fi avut contacte cu onul de afaceri.

Si ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a negat ca ar fi fost implicat, dupa ce au iesit la iveala informatii potrivit carora Cornel Serban i-ar fi dat lui Tiberiu Dinu, consulul Romaniei la Milano, o lista de convorbiri telefonice a unui angajat al ambasadei pentru a afla cine il ameninta pe cumnatul sau, Ion Bazac.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Traian Basescu intalnire, #conducere MAI DGIPI , #Traian Basescu