Basescu nu mai vrea sa-l acopere pe Tariceanu

Vineri, 12 Ianuarie 2007, ora 15:38
6470 citiri
Basescu nu mai vrea sa-l acopere pe Tariceanu

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Cluj, referitor la biletelul invocat de Elena Udrea, trimis de catre premierul Calin Popescu Tariceanu in legatura cu Dinu Patriciu, ca stie "foarte cert ca exista ceva". Seful statului a cerut chiar ca documentul sa fie cautat in arhiva de la Cotroceni.

El a mentionat ca a fost informat in legatura cu cele spuse de fostul consilier de stat la Cotroceni Elena Udrea, dar a precizat ca nu poate spune unde se afla acea scrisoare in arhivele prezidentiale. "Am cerut sa fie cautat documentul in arhiva. Mi-a produs o suparare. Intrebati-l pe domnul Tariceanu, el va fi mult mai precis, nu in fiecare zi ii scrii presedintelui", a declarat Basescu.

"Daca domnul prim-ministru a spus ca e o facatura... Stiu si eu? Am mai fost in situatia sa recunosc ca am primit un telefon...", a adaugat Basescu. Intrebat de ziaristi de ce nu a facut public acest fapt in momentul in care a primit biletul, presedintele a spus ca, "daca plecam de la aceasta premiza, va pot arata 10.000 de scrisori pe luna care-mi solicita lucruri ilegale".

Calin Popescu Tariceanu a declarat, tot vineri, ca presupusul bilet pe care l-ar fi trimis presedintelui pentru a interveni in cazul Patriciu este o "pura facatura", el respingand astfel acuzatiile lansate de Elena Udrea. "Este ca si cum i-as cere lui Dracu sa intervina pe langa Dumnezeu, sa ma pun bine pe langa el. Este o pura facatura si altceva nu am de comentat", a spus premierul, inainte de inceperea lucrarilor congresului PNL.