Bogdan Olteanu: In acest moment nu-l bate nimeni pe Basescu

Luni, 09 Martie 2009, ora 08:36
2357 citiri
Bogdan Olteanu: In acest moment nu-l bate nimeni pe Basescu

Fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, sustine ca pentru alegerile prezidentiale si-ar dori un candidat puternic care sa-l infrunte pe Traian Basescu, dar stie ca in acest moment nu-l bate nimeni pe actualul presedinte.

"In sondaje, in acest moment, nu-l bate nimeni pe Basescu. Principalul dusman al lui Traian Basescu este Traian Basescu", este de parere Olteanu.

In ceea ce privest eposibilitatea ca PNL sa piarda alegerile, Olteanu sustine ca repercursiunile in partid depind de scor.

"Daca va fi un scor rau, cei care au condus campania isi vor asuma consecintele, se vor da la o parte si vom cauta o echipa noua", a completat acesta.

Olteanu a recunoscut ca intre el si Dinu Patriciu este o reticenta veche, istorica, dar care nu poate fi explicata.

"Nu-mi place Patriciu, pur si simplu", a declarat parlamentarul PNL, intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Desi recunoaste ca este un sustinator al lui Calin Popescu Tariceanu si ca intre acesta si Patriciu este o relatie buna, Olteanu nu isi poate schimba opinia cu privire la acesta.

"Intre Tariceanu si Patriciu exista o relatie buna. De prietenie, pot sa v-o confirm. Dar, in 2001, Patriciu l-a sustinut pe Antonescu, nu pe Tariceanu. Patriciu a beneficiat de guvernare. Mie nu mi s-a parut ca ar fi fost un mare beneficiar al guvernarii", a completat Olteanu.

Intrebat cine este cine este mai probabil sa-i spuna "nu" lui Patriciu dintre Tariceanu si Antonescu, Olteanu este de parere ca primul dintre acestia ar face acest lucru.

"Este evident ca Tariceanu are si o pozitie economica si sociala mai inalta ca Antonescu, pentru simplul motiv ca este un om de afaceri de succes si a fost prim-ministru timp de patru ani. Din acest punct de vedere, Tariceanu are o pozitie mai confortabila in relatia cu oricare dintre moguli. Nu depinde de ei nici financiar si nici politic", a mai spus Olteanu.

In ceea ce priveste planurile de viitor, Bogdan Olteanu isi doreste sa fie un bun parlamentar de opozitie, asa cum erau Emil Boc si Mona Musca in guvernarea PSD, si sa-si promoveze proiectele pe mediu si economie.

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#Bogdan Olteanu, #Dinu Patriciu, #relatie de partid, #Calin Popescu Tariceanu, #PNL , #Traian Basescu