Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Bolcas il compara pe Basescu cu Ceausescu (VIDEO)

Marti, 18 Martie 2008, ora 20:37
2574 citiri
Bolcas il compara pe Basescu cu Ceausescu (VIDEO)

Presedintelui Traian Basescu ii plac cantecele, insa cele de lauda, "osanalele", "de mare carmaci", la fel cum facea si Nicolae Ceausescu, a declarat, marti, vicepresedintele PRM Lucian Bolcas in cadrul emisiunii "Realitatea zilei", difuzata de Realitatea TV.

Declaratiile liderului PRM vin dupa ce seful statului l-a criticat pe liberalul Ludovic Orban care a cantat luni seara, la gala premiilor VIP.

"Mi s-a parut ca a pornit de la o greseala ca domnul presedinte nu suporta in jurul sau cantecele. Ba da. Suporta. Si Nicolae Ceausescu suporta. Osanalele de glorie, de mare carmaci. Daca i s-ar fi cantat astfel de cantece domnului Basescu, probabil ca n-ar fi existat niciun fel de discutie", a spus Bolcas, acuzandu-l pe Basescu ca denigreaza functia pe care o ocupa.

Bolcas a mai spus ca Basescu "este presedintele celor care il sustin. Mai mult ca oricand a escaladat ceea ce Curtea Constitutionala a denumit o incalcare ce nu este majora a Constitutiei si anume exprimarea simpatiilor pentru un anume partid. Avand in vedere ca Curtea Constitutionala l-a propulsat in actiunile sale, Basescu a continua sa incalce Constitutia".

La randul sau, vicepresedintele PNL Norica Nicolai a spus ca era o "reuniunea in care oamenii se puteau simti bine si puteau fi eleganti. Daca pot. Unii nu pot fi eleganti si trebuie sa faca din orice motiv de scandal. Asta este presedintele. Nu cred ca vocea domnului Orban era un subiect de discurs prezidential sau de atac. Altele erau problemele. E jalnica povestea asta".

Pe de alta parte, social-democratul Victor Ponta a spus ca interesant de la Ludovic Orban si de la ceilalti candidati la Primaria Capitalei este "ce o sa facem cu Bucurestiul, cu alegerile locale si cu cele generale".

Referitor la atacul premierului la adresa presedintelui, Norica Nicolai a spus ca este o constatare. "Eu ma bucur ca domul Tariceanu a constat ce unii liberli stiau inca de la inceput. Trebui sa te frigi cu ciorba ca sa sufli si in iaurt", a spus Nicolai, respinsa de Basescu la carma Ministerului de Justitie.

"Domnul Basescu trebuia sa vorbeasca in bucatarie ca un lider de partid. Demult presedintele Basescu nu mai este presedintele tarii. Cel mai mai mare dusman al lui Traian Basescu este Traian Basescu si ii urez success in discreditarea functiei pe care o detine", a acuzat liberalul.

In ceea ce priveste un articol din Cotidianul potrivit caruia Mona Musca ar reveni in politica, liderul organizatiei de tineret a PD-L, Monica Iacob Ridzi a spus ca "Mona Musca este singura care a platit pentru greselile din tinerete".

Potrivit lui Bolcas, Mona Musca "a practicat o politica de imagine proprie". "Apreciez toate actiunile domniei sale, nu ma intereseaza colaborarrile sale cu Securitatea. Dar Mona Musca a elaborate Legea Lustratiei pe care a sustinut-o cu indarjire, ceea ce o discrediteaza", a spus peremistul.

Un alt subiect dezbatut de parlamentari a fost alegerile locale si aliantele dintre partide. Potrivit lui Victor Ponta, premierul Calin Popescu Tariceanu se roaga de PSD pentru sustinere.

"Tariceanu se roaga de noi. E foarte clar ca in alegerile locale ne vom bate sa castigam consilii, primarii. Ne vom bate cu PNL, PC, PRM", a spus Ponta.

La randul sau, europarlamentarul Ridzi a spus ca Tariceanu ataca PSD, desi "ieri (luni n.r.) s-a semnat prima alianta intre PNL si PSD. Tariceanu vrea sa induca in eroare ca ei reprezinta dreapta si PSD stanga, dusmanul natural. Nu ne poate pacali nimeni ca un guvern cu doar 20% sustinere guverneaza singua, fara susinerea PSD".

Calin Popescu Tariceanu a anuntat, luni ca liberalii au liber sa faca aliante cu oricine la nivelul localelor avand drept scop principal sa ajunga la o majoritate eficienta.

"Democratia ne obliga sa fim deschisi oricarei colaborari", a adaugat Tariceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#Basescu, #Tariceanu, #Ponta, #Ceausescu , #Traian Basescu