Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Doina Cornea: Basescu vrea sa distruga partidele istorice

Marti, 20 Mai 2008, ora 16:43
3717 citiri
Doina Cornea: Basescu vrea sa distruga partidele istorice

Cel mai cunoscut dizident al regimului comunist, Doina Cornea, considera ca, la 20 de ani de la primele alegeri libere, romanii si-au pierdut traditia cetateneasca, civica, si il nominalizeaza pe premierul Calin Popescu Tariceanu printre putinii politicieni care, in acest moment, "fac fata onorabil".

Intr-un interviu acordat agentiei Newsin, Doina Cornea a caracterizat alegerile din mai 1990, castigate de Ion Iliescu cu scorul de 85%, ca fiind "manipulate, trucate dinainte", Iliescu folosindu-se de naivitatea alegatorilor si de "toate metodele comuniste practicate de nu stiu cat timp".

Doina Cornea considera ca in anii de dupa 1989 romanii au facut progrese de judecata, dar politicienii nu s-au maturizat foarte mult. "Avem niste politicieni, nu multi, care fac fata onorabil. Ma gandesc, in primul rand, la domnul Tariceanu. Este o persoana remarcabila din punct de vedere politic. Sigur ca a mai facut si greseli, dar totusi se straduieste", a declarat Doina Cornea.

In schimb, despre Traian Basescu a spus ca "este acceptabil", dar ca poate fi asemanat in unele privinte cu Ion Iliescu, acuzandu-l pe actualul presedinte ca "a pus stapanire" pe Piata Universitatii si ca a facut tot posibilul ca sa fie perceput de romani drept "urmasul Pietei Universitatii".

"Este scandalos. Putea sa mearga in alta parte sa-si dea intalniri", a spus Doina Cornea, acuzandu-l direct pe Traian Basescu ca a distrus PNT-CD pe vremea cand era ministru in Guvernul Conventiei Democrate, si ca a incercat sa desfiinteze si PNL.

"PNT-CD si PNL au fost mereu lovite si calomniate, discreditate, pentru ca probabil se si temeau de ele. Eu cred ca au evoluat spre bine, s-au reformat. PNL cred ca si-a conturat clar doctrina, n-a cedat santajului la care a fost supus cu alegeri anticipate, cu fuziuni... Asta era o clara intentie, exact ca pe vremea CDR, a presedintelui de a distruge si al doilea partid istoric", a concluzionat Doina Cornea.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Traian Basescu, #Calin Popescu Tariceanu, #Doina Cornea, #partide istorice, #remarcabil , #Traian Basescu