Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Intalnirea dintre Basescu si Tariceanu s-a lasat cu ironie, intepaturi si tensiune (Video)

Vineri, 05 Decembrie 2008, ora 13:29
4499 citiri
Intalnirea dintre Basescu si Tariceanu s-a lasat cu ironie, intepaturi si tensiune (Video)

Deja obisnuitele intepaturi dintre presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu si-au loc la Palatul Cotroceni chiar si vineri.

Nu au inceput bine discutiile despre formarea majoritatii de guvernare, ca premierul, dupa ce a multumit de invitatie, a spus si ca spera sa nu fie una formala, asa cum a suspectat in urma unei declaratii a presedintelui.

Presedintele a replicat sec ca era obligatoriu. Mai mult, seful statului nu a adresat felicitari Partidului National Liberal, pentru succesul din alegerile din 30 noiembrie, asa cum a facut cu delegatia UDMR.

Delegatia PNL a fost condusa de presedintele liberal Calin Popescu Tariceanu si a fost formata din Ludovic Orban, Teodor Melescanu, Mircea Ionescu Quintus, Crin Antonescu, Norica Nicolai, Victor Paul Dobre si Adrian Cioroianu.

Tariceanu a reiterat, la inceputul discutiei, concluziile sedintei conducerii liberale de joi seara, si anume conditia, pentru intrarea la guvernare, referitoare la respectarea programului de crestere economica prezentat de liberali.

Intrebat de presedintele Basescu daca este negociabil acest program, Tariceanu a spus ca sunt anumite puncte la care liberalii nu renunta, cum ar fi cota unica sau "alte elemente care sunt deja puse in practica".

"Suntem dispusi sa aceceptam si alte lucruri daca sunt inteligente", a afirmat Tariceanu, ceea ce a atras replica presedintelui: "N-am avut senzatia ca portofoliul inteligentei se afla intr-un singur loc". Tariceanu i-a replicat imediat: "Da, dar e intr-o masura buna reprezentata la PNL".

Presedintele a dorit sa afle si care este opinia liberalilor in legatura cu justitia, Tariceanu spunand ca nu crede ca "Parlamentul este mecanismul care sa asigure independenta justitiei", dar a subliniind ca ar trebui ca justitia "sa nu se mai faca la televizor".

Tariceanu nu a enumerat printre conditiile la care liberalii nu sunt dispusi sa renunte si pe cea referitoare la desemnarea de catre PNL a viitorului premier.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Calin Popescu Tariceanu, #delegatie PNL Cotroceni, #consultari ironie tensiuni , #Traian Basescu