Liberalii, iritati de consensul dintre Tariceanu si Basescu

Luni, 03 Martie 2008, ora 12:48
5020 citiri
Liberalii, iritati de consensul dintre Tariceanu si Basescu

Cativa lideri liberali, printre care se numara Crin Antonescu, Ludovic Orban si Norica Nicolai, sunt nemultumiti ca premierul Tariceanu nu i-a consultat la numirea lui Catalin Predoiu la ministerul Justitiei. Consensul dintre premierul Calin Popescu-Tariceanu si presedintele Traian Basescu asupra noului ministru al Justitiei a provocat astfel tensiuni la varful PNL, relateaza Evenimentul Zilei.

Potrivit informatiilor care circulau la varful PNL, Tariceanu s-ar fi consultat doar cu Bogdan Olteanu si Teodor Melescanu. Acesta ar putea fi motivul pentru care unii lideri ai partidului afirmau vineri ca Predoiu nu are nicio legatura cu PNL, desi acesta este membru PNL din 199.

La inceputul saptamanii, premierul Tariceanu a fost informat de catre Teodor Melescanu ca nu mai vrea ministerul Justitiei, pe care l-a condus ca interimar. In consecinta, seful guvernului a demarat discutii cu o serie de persoane care ar fi putut ocupa functia de ministru al justitiei, Predoiu fiind singurul care a acceptat.

Tariceanu a sperat, pana in ultimul moment, sa o convinga pe Renate Weber sa accepte Justitia, dar aceasta si-a mentinut refuzul initial.

Acum, nemultumitii invoca statutul PNL, potrivit caruia Biroul Politic desemneaza candidatii partidului pentru functii in Guvern.

Pe baza acestui articol, conducerea PNL a dat deja doua voturi: prima data a propus-o pe Norica Nicolai, iar a doua oara a optat pentru rocada Teodor Melescanu - Radu Stroe.

Premierului Tariceanu i se reproseaza si faptul ca a incalcat tocmai aceasta a doua decizie votata de Biroul Politic. Nemultumirea liberalilor radicali este cu atat mai mare cu cat premierul s-a consultat, in schimb, cu seful statului.

Luni, liberalii vor avea sedinta, dupa ce Teodor Melescanu ii va fi predat lui Predoiu mandatul de ministru. In acest context, sedinta conducerii PNL ar putea fi dominata de o serie de reprosuri ale vicepresedintilor la adresa lui Tariceanu.

Citește și:
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegal la curent. PSD cere lămuriri UPDATE
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegal la curent. PSD cere lămuriri UPDATE
PNL trebuie să ofere clarificări în legătură cu cazul privind branşarea ilegală a unui imobil din Brăila care ar aparţine fostului secretar de stat în Ministerul Muncii, liberalul...
Va candida Rareș Bogdan la Primăria Capitalei? Răspunsul tranșant oferit de europarlamentar: „Nu suntem mulțumiți de Nicușor Dan”
Va candida Rareș Bogdan la Primăria Capitalei? Răspunsul tranșant oferit de europarlamentar: „Nu suntem mulțumiți de Nicușor Dan”
Europarlamentarul liberal Rereş Bogdan a precizat că liberalii nu sunt mulţumiţi de activitatea primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan şi de modul în care este administrat Bucureştiul...