Ping pong electoral intre prezidentiabili

Miercuri, 12 Noiembrie 2008, ora 10:44
1785 citiri
Ping pong electoral intre prezidentiabili

In plina campanie pentru parlamentare a inceput si runda electorala pentru prezidentiale. Cei doi prezidentiabili pentru alegerile de anul viitor pentru fotoliul de presedinte au inceput, mai direct si mai dur decat in alte dati, atacurile directe la adresa adversarului.

Dupa ce presedintele Traian Basescu a precizat ca premierul va fi desemnat dupa increderea inspirata in mod personal, liderul CN al PSD, Adrian Nastase, a ripostat si l-a amenintat pe seful statului cu "arma" boicotarii votului de investitura, relateaza Gardianul.

Nastase i-a transmis presedintelui ca, daca va hotari - arbitrar - sa numeasca un alt prieten de-al sau drept candidat la functia de prim-ministru (...), atunci majoritatea parlamentara creata dupa alegeri, careia i s-ar refuza dreptul de a-si forma guvernul (datorita unei desemnari arbitrare) ar putea sa nu se prezinte la votul pentru investitura". Nici Basescu nu se lasa mai prejos si reaminteste ca are la dispozitie, conform Constitutiei, posibilitatea dizolvarii Parlamentului.

"Daca Basescu nu va lua in serios vointa populara si, in consecinta, punctul de vedere al partidelor la formarea Guvernului, hotarand - arbitrar - sa numeasca un alt prieten de-al sau drept candidat la functia de prim-ministru care sa umble apoi prin oras pentru a cumpara voturi sub santajul unor posibile alegeri anticipate, atunci majoritatea parlamentara creata dupa alegeri, careia i s-ar refuza dreptul de a-si forma guvernul (datorita unei desmnari arbitrare), ar putea sa nu se prezinte la votul pentru investitura, Guvernul Tariceanu continuand sa functioneze, in baza art.110, alin. 4 din Constitutie, pana cand Basescu ar lua in serios consultarea partidelor", a precizat Nastase, intr-o declaratie postata pe blogul personal.

De asemenea, fostul prim-ministru nu a evitat sa-l acuze pe seful statului "ca incearca sa ne abureasca din nou", apreciind ca ideea centrala a noii sale teorii, dupa care el poate sa stabileasca, "dupa cum vrea muschii lui", candidatul de prim-ministru, este increderea. "Adica viitorul tarii va depinde nu de rezultatul votului de la parlamentare, ci de empatia sa cu o persoana capabila sa-i faca pantofii in calitate de sef al executivului. Si sa accepte in guvern pe toate fostele sale colaboratoare de la primarie, care-i dadeau incredere", a mai spus Nastase.

Basescu: Stolojan nu e singura solutie ca premier

Reactia fostului premier vine ca raspuns la ultimele declaratii ale sefului statului, facute in urma cu doua zile in cadrul unei emisiuni televizate, potrivit carora Tariceanu si Geoana nu indeplinesc un criteriu esential pentru desemnarea in functia de premier, si anume ca nu se bucura de increderea lui.

"Constitutia ne-a facut sa fim dependenti unii de altii. Eu trebuie sa numesc in primul rand un premier in care sa am incredere", a spus Basescu, adaugand ca, in al doilea rand, trebuie sa numeasca un premier care sa nu genereze conflicte intre partide.

In acest context, presedintele a spus ca l-a costat "enorm" ca a numit ca premier, in 2004, o persoana in care nu a putut sa aiba incredere. Basescu a spus ca nu mai poate avea relatii de incredere cu premierul Tariceanu.

"Asta nu inseamna ca dl Stolojan este singura solutie. Despre cei doi, Tariceanu si Geoana, am vrut sa spun ca nu indeplinesc un criteriu esential - increderea presedintelui", a spus Basescu.

Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Premierul britanic Rishi Sunak a promis recent un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, avertizând că Vladimir Putin „nu se va opri la granița...
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
#campanie, #electoral, #prezidential, #presedinte, #candidat, #Traian Basescu, #Adrian Nastase, #constitutie, #premier , #Traian Basescu
Comentarii
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
E complet hilar să candidezi la MIZL ca parlamentar pentru a îţi face mîna pentru ALEGERILE PREZIDENŢIALE ALE ROMÂNIEI !!!