Tariceanu: Basescu a avut o certa influenta in justitie

Vineri, 04 Iulie 2014, ora 08:59
3115 citiri
Tariceanu: Basescu a avut o certa influenta in justitie
Foto: inpolitisc.ro

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a descris vara anului 2012, cand Parlamentul a incercat sa il demita pe presedintele Traian Basescu, drept un moment in care "institutiile statului au reusit sa intoarca aceste decizii".

"Institutiile statutului, cele pe care trebuie sa se bazeze un stat de drept, au reusit sa intoarca aceste decizii si punand un mare semn de intrebare asupra modulului cum aceste institutii tin cont de parerea populara. In ciuda rezultatului fara echivoc, situatia este rastunata si Basescu ramane in functie", si-a amintit Tariceanu, la Antena 3, joi seara.

Tariceanu: Basescu si-ar putea da demisia

Fostul premier al Romaniei e de parere justitia este influentata de Traian Basescu.

"Exista o influenta evidenta pe care Basescu a avut-o in justitia din Romania. Numirile din procuratura, din parchete au parut ca depind de bunul lui plac. Basescu a avut o certa influenta. Din pacate la noi ori sistemul de justitie a ajuns sa fie prea lax", a mai spus presedintele Senatului.

In vara lui 2012, Parlamentul l-a suspendat pe presedintele Traian Basescu si a organizat un referendum in vederea demiterii. La referendum insa nu s-au prezentat 50% plus 1 dintre alegatori si, in ciuda faptului ca 7,4 milioane de cetateni au votat pentru demitere, Traian Basescu a ramas in functie.

Ulterior, Parchetul General a declansat o ancheta privind fraude la referendum si s-a vorbit de aproape 2 milioane de voturi care ar fi fost falsificate. Vicepremierul Liviu Dragnea a fost acuzat de organizare a unei retele de fraudare a alegerilor si este judecat in acest moment.

Mai multe persoane au recunoscut implicarea in aceasta retea si au fost condamnate la inchisoare cu suspendare.

Quarterly Report - Editia 4

Burduja vrea să reformeze Poliția Locală dacă e ales primar al Capitalei: "Ordinea și siguranța publică Nu există aşa cum ar trebui"
Burduja vrea să reformeze Poliția Locală dacă e ales primar al Capitalei: "Ordinea și siguranța publică Nu există aşa cum ar trebui"
Prima acţiune pe care ar face-o Sebastian Burduja, dacă va câștiga alegerile pentru București, va fi despre ordinea şi siguranţa publică. El a precizat că trebuie reformată Poliţia...
Burduja, ironic la adresa lui Nicușor Dan: "Bilanţul dânsului este, în termeni matematici, zero"
Burduja, ironic la adresa lui Nicușor Dan: "Bilanţul dânsului este, în termeni matematici, zero"
Bilanţul real al mandatului actualului edil, Nicuşor Dan, este egal cu zero, a declarat luni, 20 mai, într-o conferinţă de presă, candidatul PNL pentru funcţia de primar general al...
#Tariceanu Basescu referendum institutii, #Basescu Tariceanu referendum demitere, #Tariceanu institutii ajutor Basescu , #Traian Basescu