Tariceanu: Basescu a avut o certa influenta in justitie

Vineri, 04 Iulie 2014, ora 08:59
3071 citiri
Tariceanu: Basescu a avut o certa influenta in justitie
Foto: inpolitisc.ro

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a descris vara anului 2012, cand Parlamentul a incercat sa il demita pe presedintele Traian Basescu, drept un moment in care "institutiile statului au reusit sa intoarca aceste decizii".

"Institutiile statutului, cele pe care trebuie sa se bazeze un stat de drept, au reusit sa intoarca aceste decizii si punand un mare semn de intrebare asupra modulului cum aceste institutii tin cont de parerea populara. In ciuda rezultatului fara echivoc, situatia este rastunata si Basescu ramane in functie", si-a amintit Tariceanu, la Antena 3, joi seara.

Tariceanu: Basescu si-ar putea da demisia

Fostul premier al Romaniei e de parere justitia este influentata de Traian Basescu.

"Exista o influenta evidenta pe care Basescu a avut-o in justitia din Romania. Numirile din procuratura, din parchete au parut ca depind de bunul lui plac. Basescu a avut o certa influenta. Din pacate la noi ori sistemul de justitie a ajuns sa fie prea lax", a mai spus presedintele Senatului.

In vara lui 2012, Parlamentul l-a suspendat pe presedintele Traian Basescu si a organizat un referendum in vederea demiterii. La referendum insa nu s-au prezentat 50% plus 1 dintre alegatori si, in ciuda faptului ca 7,4 milioane de cetateni au votat pentru demitere, Traian Basescu a ramas in functie.

Ulterior, Parchetul General a declansat o ancheta privind fraude la referendum si s-a vorbit de aproape 2 milioane de voturi care ar fi fost falsificate. Vicepremierul Liviu Dragnea a fost acuzat de organizare a unei retele de fraudare a alegerilor si este judecat in acest moment.

Mai multe persoane au recunoscut implicarea in aceasta retea si au fost condamnate la inchisoare cu suspendare.

Citește și:
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
USR Iași se află din nou în mijlocul unor tensiuni majore după ce trei membri au anunțat deja că vor să candideze pentru primărie în timp ce unii cer inclusiv dizolvarea conducerii....
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
PNL și PSD se află în mijlocul mai multor tensiuni, atât din cauza legilor Educației criticate în spațiul public de mai mulți social-democrați, dar și a taxei de solidaritate față de...