Tariceanu: Basescu ar fi vrut sa-l numeasca pe Flutur premier in locul meu

Joi, 16 Decembrie 2010, ora 21:49
2550 citiri
Tariceanu: Basescu ar fi vrut sa-l numeasca pe Flutur premier in locul meu

Traian Basescu a lasat sa se inteleaga intr-o discutie cu liberalii, din anul 2005, ca l-ar fi numit premier interimar pe Gheorghe Flutur in situatia in care Calin Popescu Tariceanu ar fi acceptat sa-si dea demisia pentru a forta ajungerea la alegeri anticipate.

Afirmatia a fost facuta de fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu intr-un interviu acordat voxpublica.ro

"Ne-am intalnit la Vila Dante (n.r. pentru evaluarea pasilor care urmau sa fie parcursi pentru organizarea alegerilor anticipate) unde a fost invitat Basescu. La aceasta discutie, Puiu Hasotti i-a pus cateva intrebari foarte directe, si anume ce va face ca Presedinte dupa ce eu imi depun mandatul. Cei de la PNL considerau, ca in cazul in care rezultatul urma sa ne fie favorabil, trebuia pastrata aceeasi formula cu prim-ministru liberal. Basescu a dat niste raspunsuri, in mod suprinzator pentru abilitatea pe care o avea de obicei, foarte inabile.

Si a spus ca nu ma va numi ca prim-ministru interimar, insarcinat cu organizarea alegerilor. Din momentul acela oamenii si-au dat seama ca e ceva mai mult decat putred. Dupa ce Basescu s-a ridicat de la masa, colegii din PNL au tras o singura concluzie, ca Basescu vrea sa foloseasca alegerile anticipate pentru a debalansa raporturile intre PD si PNL (...) A lasat de inteles ca ar fi putut fi Flutur, dar a evitat sa dea un nume in clar. A spus ca o sa mai vedem si a dat si o explicatie, cum ca el nu vrea sa forteze Constitutia", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Referindu-se la o posibila refacere a aliantei politice cu PD-L, Tariceanu a precizat ca aceasta nu o sa fie posibila atat timp cat "partidul va raspunde la comenzile si interesele lui Basescu".

"Nu vad o intelegere cu PD-L pentru ca atat timp cat partidul va raspunde la comenzile si interesele lui Basescu, nu cred ca va gasi terenul propice in PNL si nu e vorba doar de mine, ci de mai multi din PNL. Ceea ce i-a deranjat pe cei de la PNL a fost stilul de a face politica a celor de la PD. Nu poti intr-un parteneriat sa incerci tot timpul sa te detasezi de deciziile complicate, nepopulare si sa lasi pe unul dintre parteneri sa poarte povara si sa suporte consecintele politice si tu sa incerci sa te pozitionezi in interiorul Guvernului ca opozitie", a completat Tariceanu.

#Gheorghe Flutur premier, #Tariceanu refacere Alianta DA, #Tariceanu alegeri anticipate 2005 , #Traian Basescu