Tariceanu: Basescu este complet decredibilizat, Romania are o problema care se numeste justitia

Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 22:36
5760 citiri
Tariceanu: Basescu este complet decredibilizat, Romania are o problema care se numeste justitia

Senatorul PNL Calin Popescu-Tariceanu considera ca presedintele Traian Basescu este complet decredibilizat, dar si ca Romania are o problema serioasa, "care se numeste justitia".

Liderul liberal a tinut sa sublineze ca el nu a facut atacuri la adresa justitiei, in calitate de prim-ministru si "nici macar afirmatii critice", atacandu-l voalat si pe prim-ministrul Victor Ponta, care a comentat condamnarea la inchisoare a fostului premier Adrian Nastase.

"Romania are o problema serioasa, care se numeste justitia. Daca nu recunoastem acest lucru, cred ca gresim. Atitudinea unor lideri politici importanti nu sunt inspirate in comentarii la adresa justitiei si a unor decizii care nu ar trebui comentate, mai ales cand sunt luate cu unanimitate.

Cred ca trebuie sa acceptam si principiul independentei justitiei si neutralitatii ei", a declarat fostul prim-ministru, joi seara, la Realitatea Tv.

De asemenea, Tariceanu a comentat si declaratiile presedintelui Traian Basescu referitoare la justitie, afirmand ca acesta este "complet decredibilizat" si ca "mesajele pe care le da nu mai au niciun fel de forta de convingere", chiar daca ar fi corecte.

Basescu: Doamna Nuland ne-a transmis un mesaj ingrijorator. Suntem pe marginea prapastiei

"Chiar daca problema este serioasa, ea nu poate sa fie abordata de un presedinte care, in urma referendumului de anul trecut, a suferit o prabusire extrem de serioasa in sondaje si care e complet decredibilizat, este la un nivel de incredere extrem de scazut.

Mesajele pe care le da nu mai pot reprezenta un punct de vedere pe care presedintele tarii sa il spuna serios. A ne raporta la declaratiile pe care le face presedintele nu mai este de mare folos", a declarat senatorul PNL.

Acesta recunoaste ca scandarea "Jos Basescu" este o tema actuala, pentru ca rezultatul inregistrat la alegerile parlamentare a reprezentat un vot de sanctionare a presedintelui.

Tariceanu: Nu se poate si taxe scazute, si autostrazi si investitii in sanatate si educatie

Fostul premier a mentionat ca nu stie daca Traian Basescu a reusit sa il convinga pe Victor Ponta sa renunte la acciza la carburanti, "presedintele avand la dispozitie o serie de parghii si instrumente prin care putea sa blocheze bugetul": "Cred ca s-a ajuns in situatia in care o negociere a fost preferabila decat unui blocaj".

Referitor la taxe, Calin Popescu-Tariceanu considera ca nu se poate ca nivelul acestora sa fie foarte scazut, dar "sa avem si autostrazi, si investitii in sanatate si in educatie, trebuie sa gasim un just echilibru".

Nu in ultimul rand, el a dat exemplu situatia din Europa, unde a spus ca nivelul de fiscalitate este unul mult mai ridicat si a spus ca nu trebuie lasata "aceasta dorinta nestavilita de a acorda beneficii si ajutoare sociale". Cu toate acestea, Tariceanu a recunoscut ca diminuarea evaziunii fiscale ar fi fost preferabila introducerii unor noi taxe, adaugand ca exista rezerve in Romania care pot fi exploatate.

Quarterly Report - Editia 4

Rareș Hopincă avertizează că Sectorul 2 suferă prejudicii de milioane de euro din cauza conflictului dintre primarul de sector Radu Mihaiu și Nicușor Dan
Rareș Hopincă avertizează că Sectorul 2 suferă prejudicii de milioane de euro din cauza conflictului dintre primarul de sector Radu Mihaiu și Nicușor Dan
Candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, Rareș Hopincă, îl acuză marți, 28 mai, pe Nicușor Dan că va distruge lucrările făcute în campania electorală de Radu Mihaiu pe strada...
Nicolae Ciucă, cupris de febra campaniei electorale: „Nicolae Robu este cel mai bun candidat pentru primăria Timişoarei” FOTO/VIDEO
Nicolae Ciucă, cupris de febra campaniei electorale: „Nicolae Robu este cel mai bun candidat pentru primăria Timişoarei” FOTO/VIDEO
Nicolae Ciucă, președintele PNL a afirmat că Nicolae Robu este cel mai bun candidat pentru primăria Timişoarei și că acest lucru este demonstrat de faptele și rezultatele sale. Liderul...
#Tariceanu Basescu decredibilizat, #Tariceanu Romania problema justitie, #Tariceanu taxe Romania , #Traian Basescu