Tariceanu: Basescu face un frumos joc de teatru

Miercuri, 10 August 2011, ora 13:52
1351 citiri
Tariceanu: Basescu face un frumos joc de teatru

Fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu il acuza pe presedintele Traian Basescu ca, prin cererea lui catre politicieni sa evite actiunile populiste, nu face decat "un frumos joc de teatru", aceasta discutie trebuind sa fi avut loc direct cu partidele.

"Acest apel ar trebui sa fie indreptat exclusiv catre coalitie, cu toate ca presedintele a vorbit in termeni destul de vagi si generali, adresandu-se intregului spectru politic, in pofida faptului ca, din cate stiu eu, Opozitia nu poate sa majoreze salariile, ci numai Guvernul", a declarat, la RFI, fostul prim-ministru liberal.

In opinia lui Calin Popescu Tariceanu, "principala preocupare a partidelor aflate la guvernare in acest moment este exact stabilirea datei cand pot sa mareasca salariile, cu toate ca Romania nu si-a revenit din criza economica si nici la nivel european criza nu este complet indepartata".

"Cred ca presedintele face mai mult un frumos joc de teatru decat un demers real, pentru ca acest demers, in loc sa-l faca public, putea sa-l faca direct cu partidele din coalitie", continua fostul premier PNL.

Intrebat daca Romania este la adapost de o eventuala noua criza, Calin Popescu Tariceanu a raspuns: "Nicidecum! Nu exista niciun fel de element care sa ne faca sa credem ca Romania este pusa la adapost. Daca la nivel mondial se va declansa o criza, aceasta criza nu va insemna decat scaderea consumurilor pe diferite piete europene, unde Romania stiti ca exporta 70% din bunurile produse. Lucrul acesta se va reflecta in mod direct si foarte rapid asupra economiei romanesti. Deci economia romaneasca nu este pusa la adapost, sa fie foarte clar!".

Citeste mai mult despre Tariceanu: Basescu face un frumos joc de teatru pe RFI.ro

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....