Tariceanu: Basescu se contrazice. Nu se poate deroba aruncand atentia publicului in alta parte

Luni, 23 Iunie 2014, ora 22:56
4120 citiri
Tariceanu: Basescu se contrazice. Nu se poate deroba aruncand atentia publicului in alta parte

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, luni, ca Traian Basescu nu se poate "deroba" de fratele sau si sa arunce atentia publica in alta parte, mentionand insa ca nu pledeaza pentru o procedura de suspendare a sefului statului, ci pentru clarificarea cazului Mircea Basescu - Bercea.

Tariceanu a fost intrebat ce rost mai are o analiza a comisiilor parlamentare, in conditiile in care presedintele Traian Basescu a afirmat ca nu a primit vreo informare legata de fratele sau.

"Cred ca presedintele se contrazice. Acum cateva zile a afirmat public ca stia de un an si ca l-a sfatuit pe fratele sau ce sa faca. Sunt indicatii publice, sunt indicii publice, informatii potrivit carora inca din anul 2011 activitatile si relatiile fratelui presedintelui cu lumea interlopa privind mituirea au fost anchetate, procurorul de caz s-a trezit cu dosarul luat si sigur ca toate aceste lucruri trebuiesc lamurite si probabil ca daca si comisia va hotari va putea sa-l invite inclusiv pe presedinte la Parlament sa dea lamuriri suplimentare", a afirmat Tariceanu.

Basescu, despre demisie: In biroul lui Ponta se facea trafic de influenta, Tariceanu imi trimitea biletele

El a mentionat ca seful statului ar putea fi invitat la Comisia de aparare.

De asemenea, presedintele Senatului a fost intrebat cum apreciaza afirmatia sefului statului cu privire la faptul ca acesta nu intentioneaza sa demisioneze si referirea la respingerea unor cereri ale justitiei legate de parlamentari.

Nu ia in calcul varianta suspendarii

"Cred ca presedintele trebuie sa tina cont ca in momentul in care un scandal amplu de coruptie ajunge pana la presedinte, datorita membrilor familiei lui, el nu se poate deroba incercand sa arunce atentia publicului in alta parte. Sigur ca Parlamentul are problemele lui si fara indoiala ca asa cum s-a intamplat si in trecut se va mai intampla si in continuare, sunt cazuri in care parlamentari s-au trezit cu imunitatea ridicata si au intrat mai departe in procedurile legale. Trebuie sa spunem ca indiferent daca parlamentarii au sau nu imunitatea ridicata, nimic nu impiedica ancheta procuraturii sa continue si sa fie deferiti justitiei", a spus Tariceanu.

Pe de alta parte, presedintele Senatului a sustinut ca nu liberalii au fost cei care au cerut includerea in declaratia Parlamentului referitoare la demisia lui Traian Basescu a unei solicitari similare pentru premierul Victor Ponta, ci PDL.

Tariceanu a afirmat ca in cazul premierului exista procedura motiunii de cenzura, care poate duce la demiterea acestuia prin votul Parlamentului.

Tariceanu: Basescu ar putea fi chemat in fata Parlamentului

El a fost intrebat daca in cazul sefului statului nu ar fi aplicabila aceeasi procedura parlamentara, in speta suspendarea din functie.

"Nu, eu nu iau in calcul aceasta varianta, pentru ca suntem in cu totul si cu totul alta situatie. Deci, Parlamentul poate sa adopte o atitudine politica, care este aceasta declaratie prin care solicita demisia de onoare. Pe de alta parte, comisiile de specialitate trebuie sa-si inceapa treaba si sa ajunga la o concluzie", a mai afirmat Tariceanu.

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat, luni, ca Birourile Permanente au aprobat convocarea pentru miercuri dimineata a plenului reunit al celor doua Camere, in care se va discuta si supune votului declaratia politica prin care i se cere demisia de onoare presedintelui Traian Basescu.

Quarterly Report - Editia 4

Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, a fost invitata ultimei ediții a rubricii „Cu fața la alegători”, unde a vorbit despre proiectele realizate în mandatul său, despre...
Burduja vrea să reformeze Poliția Locală dacă e ales primar al Capitalei: "Ordinea și siguranța publică Nu există aşa cum ar trebui"
Burduja vrea să reformeze Poliția Locală dacă e ales primar al Capitalei: "Ordinea și siguranța publică Nu există aşa cum ar trebui"
Prima acţiune pe care ar face-o Sebastian Burduja, dacă va câștiga alegerile pentru București, va fi despre ordinea şi siguranţa publică. El a precizat că trebuie reformată Poliţia...
#Calin Popescu Tariceanu Basescu demisie, #Tariceanu Basescu arestare frate, #Tariceanu scandal coruptie presedinte , #Traian Basescu
Comentarii
Poza ORD cel adevarat
ORD cel adevarat
rank 5
Taricene ! Cu "Biletelele Roz",Basescu te-a aruncat la deseuri ....
Poza barabula
barabula
rank 5