Tariceanu: Basescu se roaga in genunchi la FMI

Marti, 10 Martie 2009, ora 14:23
1937 citiri
Tariceanu: Basescu se roaga in genunchi la FMI

Liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca Traian Basescu a ajuns sa se roage in genunchi la FMI pentru credite externe, in conditiile in care economia tarii se poate sustine singura.

"Este evident ca dupa discutia de ieri (luni - n.r.) se poate trage o concluzie: presedintele considera ca nu exista solutii si face o rugaminte in genunchi la Comisia Europeana pentru a obtine bani externi", a precizat Tariceanu.

Premierul a declarat ca pozitia PNL este una ce se opune imprumutului extern.

"Imprumutul de la FMI este o solutie proasta pentru Romania. Noi ne manifestamm convingerea ca romanii sunt suficient de inteligenti si harnici ca prin munca lor sa dovedeasca faptul ca economia romana este o economie puternica ce nu are nevoie de sprijin din partea FMI", a declarat Tariceanu.

Fostul premier a reiterat ideea ca un acord cu FMI nu este decat un certificat de incompetenta a Guvernului Romaniei iar Traian Basescu se substituie Guvernului prin discursurile in Parlament.

"Prin declaratiile sale, Traian Basescu denigreaza Romania, de data aceasta a denigrat economia romaneasca", a adaugat Tariceanu.

Liderul liberal a adaugat ca "ceea ce face Romania nu trebuie sa o puna in situatia umilitoare in care sunt tari ca Ucraina, care sunt nevoite sa apeleze la resurse externe".

"Una din multele minciuni pe care le-a rostit presedintele este ideea de obligativitate a unui acord cu FMI pentru accesarea fondurilor europoene. (...) Nu exista niciun fel de conditie de acord cu FMI pentru accesarea acestor fonduri", a adaugat Tariceanu.

Tariceanu ii cere lui Basescu sa renunte la imprumutul extern

Premierul a precizat ca ii va trimite presedintelui Basescu o scrisoare in care ii va cere sa renunte la ideea de a incheia un acord cu FMI.

"Ii voi cere presedintelui sa renunte la acordul cu FMI si sa puna in practica masuri economice adecvate asa cum au facut toate tarile europene", a declarat Tariceanu.

Potrivit liderului PNL, Romania are posibilitatea de a purta discutii cu toate institutiile europene in calitate de membru UE - BERD, BEI, Comisia Europeana in primul rand si nu cu Fondul Monetar.

Fostul premier a adaugat ca, in conditiile in care Romania are cea mai mica datorie dintre tarile UE (18%), nu este necesar un imprumut extern.

"Romania nu are nevoie de asistenta, ci de un guvern capabil", a precizat Tariceanu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Tariceanu FMI, #Basescu roaga genunchi, #fmi , #Traian Basescu