Tariceanu: Declaratiile lui Basescu privind majorarea salariilor, o dubla pacaleala

Luni, 12 Martie 2012, ora 11:28
2663 citiri
Tariceanu: Declaratiile lui Basescu privind majorarea salariilor, o dubla pacaleala
Foto: Arhiva

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu comenteaza declaratiile facute de presedintele Traian Basescu, referitoare la o crestere a salariilor, precizand ca nu exista bani in prezent pentru aceste majorari, iar afirmatiile facute de seful statului reprezinta o masura electorala.

"Din nou, presedintele vad ca se pune in postura de prim-ministru, intrand pe un teren care nu este al lui. Nu vad de ce presedintele intervine in aceste chestiuni", a spus Tariceanu la RFI Romania.

"Nemaivorbind de faptul ca declaratiile lui reprezinta o dubla pacaleala, dupa parerea mea. In primul rand, pentru ca este evident pentru toata lumea si toti analistii economici sunt la unison de acord ca nu exista resursele bugetare pentru a se trece la o crestere a veniturilor salariale in acest moment.

Deci aceasta miscare este clar cu un scop pur electoral, presedintele considerand ca partidul sau va pierde alegerile si apoi sigur ca urmatorul Guvern va trebui sa faca miscarea inapoi si sa reduca salariile la nivelul prezent", a spus liberalul.

Tariceanu sustine ca "este o pacaleala pentru ca ceea ce a anuntat presedintele, o crestere de 15% la veniturilor, nu compenseaza nicidecum pierderile salariale care au avut loc in anul 2010, pentru ca intre timp este evident ca inflatia a erodat o parte din puterea de cumparare si in al doilea rand, sunt foarte multe alte sporuri salariale care au fost taiate atunci si care acum in mod evident nu se vor mai regasi la nivelul castigurilor pe care salariatii le vor recapata".

"Din aceasta perspectiva, mi se pare chiar si periculos acest anunt si aceasta intentie. (...) Este numai un joc politic pe care Traian Basescu il face cu inconstienta, in incercarea disperata de a redresa echilibrul politic in favoarea Partidului Democrat Liberal", explica liderul deputatilor liberali.

Citeste mai multe despre Tariceanu: Declaratiile lui Basescu privind majorarea salariilor, o dubla pacaleala pe RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Tariceanu Basescu crestere salarii, #majorare salarii Traian Basescu , #Traian Basescu