Tariceanu: Declaratiile lui Basescu privind majorarea salariilor, o dubla pacaleala

Luni, 12 Martie 2012, ora 11:28
2622 citiri
Tariceanu: Declaratiile lui Basescu privind majorarea salariilor, o dubla pacaleala
Foto: Arhiva

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu comenteaza declaratiile facute de presedintele Traian Basescu, referitoare la o crestere a salariilor, precizand ca nu exista bani in prezent pentru aceste majorari, iar afirmatiile facute de seful statului reprezinta o masura electorala.

"Din nou, presedintele vad ca se pune in postura de prim-ministru, intrand pe un teren care nu este al lui. Nu vad de ce presedintele intervine in aceste chestiuni", a spus Tariceanu la RFI Romania.

"Nemaivorbind de faptul ca declaratiile lui reprezinta o dubla pacaleala, dupa parerea mea. In primul rand, pentru ca este evident pentru toata lumea si toti analistii economici sunt la unison de acord ca nu exista resursele bugetare pentru a se trece la o crestere a veniturilor salariale in acest moment.

Deci aceasta miscare este clar cu un scop pur electoral, presedintele considerand ca partidul sau va pierde alegerile si apoi sigur ca urmatorul Guvern va trebui sa faca miscarea inapoi si sa reduca salariile la nivelul prezent", a spus liberalul.

Tariceanu sustine ca "este o pacaleala pentru ca ceea ce a anuntat presedintele, o crestere de 15% la veniturilor, nu compenseaza nicidecum pierderile salariale care au avut loc in anul 2010, pentru ca intre timp este evident ca inflatia a erodat o parte din puterea de cumparare si in al doilea rand, sunt foarte multe alte sporuri salariale care au fost taiate atunci si care acum in mod evident nu se vor mai regasi la nivelul castigurilor pe care salariatii le vor recapata".

"Din aceasta perspectiva, mi se pare chiar si periculos acest anunt si aceasta intentie. (...) Este numai un joc politic pe care Traian Basescu il face cu inconstienta, in incercarea disperata de a redresa echilibrul politic in favoarea Partidului Democrat Liberal", explica liderul deputatilor liberali.

Citeste mai multe despre Tariceanu: Declaratiile lui Basescu privind majorarea salariilor, o dubla pacaleala pe RFI Romania.

Citește și:
Cum vede Nicolae Ciucă amenințările Rusiei privind un atac nuclear: ”Decizia nu aparține unui singur om”
Cum vede Nicolae Ciucă amenințările Rusiei privind un atac nuclear: ”Decizia nu aparține unui singur om”
Premierul Nicolae Ciucă a vorbit miercuri, 28 septembrie, despre amenințările Rusiei privind folosirea armelor nucleare. Șeful guvernului a susținut că probabilitatea ca un astfel de lucru...
Încă un edil se opune majorării salariilor primarilor: ”Trebuie să fim mai chibzuiți cu banul public”
Încă un edil se opune majorării salariilor primarilor: ”Trebuie să fim mai chibzuiți cu banul public”
Primarul municipiului Arad, Călin Bibart, a anunţat, miercuri, că nu va aplica nicio mărire de salarii pentru el şi viceprimari, afirmând că "este o perioadă în care trebuie să fim mai...