Tariceanu, despre o alianta cu PDL: Sa demonstreze ca poate functiona pe picioarele lui

Joi, 11 Aprilie 2013, ora 23:45
1903 citiri
Tariceanu, despre o alianta cu PDL: Sa demonstreze ca poate functiona pe picioarele lui

Fostul presedinte al PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat joi, la Timisoara, ca, o eventuala alianta a PNL cu PDL nu s-ar putea face decat daca democrat-liberalii vor demonstra ca pot functiona fara sprijinul presedintelui Traian Basescu.

"Unii nu-si imagineaza politica decat cu presedintele, prin presedinte, ajutati de presedinte, impinsi de presedinte, folositi de presedinte. Cred ca PDL are nevoie de o asezare pe o baza ideologica, pentru ca el, pana acum, nu a fost decat un fel de apendice si de instrument al presedintelui (...)", a adaugat liberalul.

In opinia sa, abia dupa ce PDL va demonstra ca poate sa functioneze "cu capul lui si pe picioarele lui" va reintra in categoria partidelor onorabile si poate sa aspire la un tratament adecvat din partea celorlalti actori pe scena politica.

Tariceanu a precizat ca, inainte de a-si face o "agenda individuala", liberalii au de indeplinit niste angajamente luate impreuna cu PSD in fata electoratului.

"Suntem, acum, intr-o alianta cu PSD, impreuna cu care ne-am luat niste angajamente in fata electoratului si avem obligatia sa ducem aceste angajamente la indeplinire, inainte de a ne face o agenda politica individuala. Acest lucru inseamna si angajamente legate de programul politic al aliantei, si candidatura din partea USL a unui candidat (pentru presedintia Romaniei, n.r.) care reprezinta USL", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Pe de alta parte, raspunzand unei intrebari din partea presei, Tariceanu a afirmat ca, daca liderul PNL Crin Antonescu va deveni presedintele Romaniei, iar colegii sai de partid il vor dori ca presedinte al acestei formatiuni politice, el este dispus sa accepte revenirea in fruntea liberalilor.

"Daca Crin Antonescu devine presedintele Romaniei si daca colegii din PNL, cu care am facut 23 de ani de politica, vor considera ca prezenta mea este utila intr-o functie in cadrul partidului, desigur, pot sa consider orice astfel de eventualitate (de a deveni presedintele PNL, n.r.)", a explicat Tariceanu.

Quarterly Report - Editia 4

Burduja vrea să reformeze Poliția Locală dacă e ales primar al Capitalei: "Ordinea și siguranța publică Nu există aşa cum ar trebui"
Burduja vrea să reformeze Poliția Locală dacă e ales primar al Capitalei: "Ordinea și siguranța publică Nu există aşa cum ar trebui"
Prima acţiune pe care ar face-o Sebastian Burduja, dacă va câștiga alegerile pentru București, va fi despre ordinea şi siguranţa publică. El a precizat că trebuie reformată Poliţia...
Burduja, ironic la adresa lui Nicușor Dan: "Bilanţul dânsului este, în termeni matematici, zero"
Burduja, ironic la adresa lui Nicușor Dan: "Bilanţul dânsului este, în termeni matematici, zero"
Bilanţul real al mandatului actualului edil, Nicuşor Dan, este egal cu zero, a declarat luni, 20 mai, într-o conferinţă de presă, candidatul PNL pentru funcţia de primar general al...
#Tariceanu alianta PNL PDL, #Tariceanu presedintie PNL , #Traian Basescu
Comentarii
Poza rieu
rieu
rank 1
bai motociclene,demonstrati voi PeNaLi,ca puteti sta propriile
Poza ORD
ORD
rank 5
Acelasi lucu l-au spus si-l spun si acum liderii PD-L despre alianta