Tariceanu ii ia apararea lui Ponta in problemele cu justitia: Basescu a avut nenumarate plangeri

Miercuri, 17 Iunie 2015, ora 15:10
3089 citiri
Tariceanu ii ia apararea lui Ponta in problemele cu justitia: Basescu a avut nenumarate plangeri
Foto: Ziare.com

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, i-a luat apararea premierului Victor Ponta, din nou, in contextul problemelor cu Justitia pe care le are acesta.

"In timpul mandatului, presedintele Basescu a avut nenumarate plangeri penale. Daca aceste plangeri s-ar fi materializat si am fi avut un presedinte care in fiecare luna ar fi chemat la Parchet?", a spus senatorul.

Afirmatiile sale au fost facute dupa intrevederea cu seful Asociatiei Magistratilor din Romania.

Tariceanu a mai precizat ca ar fi ultimul care i-ar lua apararea lui Traian Basescu, subliniind ca "presedintele statului are acelasi gen de imunitate ca un parlamentar", dupa observatia unui jurnalist ca seful statului are imunitate.

Tariceanu despre Ponta urmarit penal: O rasturnare a Guvernului ar fi cea mai grava incalcare a statului de drept

Pe 5 iunie, Calin Popescu Tariceanu a reactionat, printr-un comunicat de presa, la decizia DNA de a incepe urmarirea penala impotriva lui Victor Ponta. Presedintele Senatului se declara ingrijorat de DNA, surprins de reactia presedintelui Klaus Iohannis si total solidar cu Victor Ponta si guvernul condus de acesta.

El considera ca o rasturnare a Guvernului in acest moment ar fi cea mai grava incalcare a statului de drept din ultimii 25 de ani: "Consideram ca o eventuala rasturnare a guvernului pe cale judiciara ar fi cea mai grava incalcare a statului de drept, a principiului separatiei si echilibrului puterilor in stat din ultimii 25 de ani".

Tariceanu insista: Anchetarea lui Ponta, lovitura de stat; democratia, verificata intr-o comisie (Video)

Pe 8 iunie, Tariceanu a reluat ideea unei "lovituri de stat" in cazul unei posibile schimbari de Guvern in urma acuzatiilor aduse de DNA premierului Victor Ponta.

"In momentul in care ordinea democratica si constitutionala urmeaza sa fie rasturnata altfel decat in Parlament, nu-mi ramane sa trag concluzia decat ca acest act se poate denumi o lovitura de forta sau o lovitura de stat", a spus Tariceanu.

F.N.

Citește și:
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Gabriela Firea, ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a anunțat luni, 20 martie, că a inițiat un proiect prin care propune introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia...
#Tariceanu aparare Ponta, #Tariceanu Ponta probleme justitie, #Tariceanu Ponta probleme penale , #Traian Basescu