Tariceanu, mare admirator al culturii ruse. Ce spune despre pozitia in fata Moscovei

Duminica, 12 Octombrie 2014, ora 21:37
5661 citiri
Tariceanu, mare admirator al culturii ruse. Ce spune despre pozitia in fata Moscovei

Candidatul la alegerile prezidentiale Calin Popescu Tariceanu se declarat un admirator al culturii ruse si comenteaza declaratiile facute de presedintele Traian Basescu referitor la scandalul Lukoil.

Fostul premier a spus, duminica seara, la Antena 3, ca declaratia presedintelui face parte din categoria diversiunilor iscate in campania electorala, "pentru ca dansul are nevoie ca toata aceasta campanie sa balteasca in continuare".

Basescu: Lukoil sa plece in Rusia daca nu ne respecta legile. Guvernul sa preia rafinaria

"Campania este parazitata de tot soiul de subiecte. Cat priveste Lukoil, sigur, compania trebuie sa respecte legislatia, dar atitudinea presedintelui este total deplasata.

Eu sunt un mare admirator al culturii ruse, dar nu pot sa accept comportamentul actualului lider rus. Eu am vrut si am crezut ca am depasit aceasta perioada, ca ne intoarcem spre normalitate si vedem ca agresiunea si agresivitatea Rusiei in acest moment este un pericol urias, pentru Romania, estul Europei, intreaga Europa", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Tariceanu, despre Lukoil: Sa nu luam in seama presiunile Rusiei

De asemenea, vorbind despre pozitia fata de Rusia si de politica acesteia, fostul presedinte PNL a explicat ca nu este adeptul unei politicii de confruntare cu Rusia, "dar Romania trebuie sa aiba o politica de solidaritate exemplara cu Europa si aici orice ezitare, orice nuanta care poate fi interpretata poate fi contraproductiva".

"Exemplele sunt la nasul nostru si nu discutam ipotetic. Uitati ce se intampla in Ungaria, care are o abordare pro-Rusia in ultimul timp", a mai afirmat Tariceanu.

#Tariceanu Rusia, #Tariceanu Basescu Lukoil, #Basescu scandal Lukoil , #Traian Basescu