Tariceanu, nemultumit de groapa de gunoi de la Glina (Video)

Vineri, 05 Septembrie 2008, ora 11:37
1956 citiri
Tariceanu, nemultumit de groapa de gunoi de la Glina (Video)

Premierul Calin Popescu Tariceanu a mers, vineri, in localitatea Glina, pentru a verifica stadiul lucrarilor de la statia de epurare si pentru a inspecta groapa de gunoi a Capitalei, ca sa vada rezultatele a doua zile de curatenie.

Acesta s-a declarat foarte nemultumit de situatie, intrucat lucrarile, care trebuiau terminate pana in 2010, au o intarziere de peste sase luni.

Constructorii invoca pentru aceasta intarziere forma contractului si platile care nu se fac la timp.

"Nu este o deficienta a beneficiarului, ci este de vorba de termenele contractuale. Ministerul Finantelor va analiza, cu siguranta, acesta situatie. Este in interesul Romaniei si al Bucurestiului ca statia de epurare sa fie terminata la timp, intrucat sunt afectate inclusiv localitatile din zona", a declarat Tariceanu.

In acelasi timp, premierul s-a aratat dezamagit ca multe dintre marile orase ale tarii noastre se confrunta cu astfel de probleme, insa s-a aratat increzator ca Garda de Mediu a actionat mereu atunci cand a fost nevoie.

Intrebat cine este de vina pentru ca Bucurestiul nu a avut pana acum o statie de epurare, Tariceanu a raspuns sec ca nu da un nume.

"Nu fac referire la nimeni. Stiti cine a consdus pana acum Capitala", a spus premierul.

Pentru ca in Bucuresti nu exista o statie de epurare a apei, iar Dambovita, care este foarte poluata si se varsa in Arges, zonele limitrofe ar putea deveni un adevarat focar de infectie. Situatia este cu atta de grava cu cat impactul ecologic ajunge pana la Dunare.

In urma cu un an, cateva sute de muncitori, ajutati de doua sute de utilaje, au reusit sa stranga sute de mii de tone de gunoaie dupa ce presedintele Traian Basescu a facut o vizita inopinata la groapa de gunoi de la Glina.

Inspectia sefului statului a avut loc la o luna dupa ce si premierul a vizitat zona, dar fara niciun rezultat.

Cele peste 180.000 de tone de gunoaie adunate de-a lungul anilor pe marginea drumului Bucuresti - Popesti Leordeni au disparut in ceva mai mult de 24 de ore. Inceputa pe patru august 2007, curatenia generala era pe sfarsite a doua zi la amiaza, cand cateva echipe de muncitori incarcau ultimele gunoaie in camioane si le duceau la groapa de la Glina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Glina, #gunoi, #curatenie, #Calin Popescu Tariceanu, #Traian Basescu , #Traian Basescu