Tariceanu: Tot acest fard cu care Basescu a jucat in 2005 s-a dus

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 23:58
2254 citiri
Tariceanu: Tot acest fard cu care Basescu a jucat in 2005 s-a dus
Foto: Realitatea TV

Traian Basescu a reusit sa castige increderea romanilor si, implicit, sa devina presedintele Romaniei dupa ce l-a invins pe Adrian Nastase la alegerile prezidentiale din decembrie 2004 datorita fardului cu care actualul sef al statului a jucat atunci, fard care insa s-a dus, considera fostul prim-ministru, Calin Popescu Tariceanu.

"Tot acest fard cu care Basescu a jucat in 2005 s-a dus. Acum se vede cum arata cu adevarat", a declarat Tariceanu, luni seara, la Realitatea TV.

Totodata, fostul premier este convins ca, asumandu-si rolul de presedinte-jucator in loc de presedinte-mediator, Traian Basescu nu a facut decat sa se epuizeze, gasindu-se acum in imposibilitatea de a veni cu solutii pentru criza.

"Pierderea de incredere, datorata faradelegilor, coruptiei fara margini, proastei guvernari, in plus, adaugand ca presedintele Basescu, in loc sa-si rezerve dreptul pe care i-l da Consitutia, de moderator, a ales sa fie jucator, s-a epuizat odata cu ceilalti.

Atat Basescu, cat si ceilalti sunt epuizati si nu mai au beneficiul de incredere, in randul cetatenilor, incat sa vina cu solutii pentru criza", a subliniat Calin Popescu Tariceanu.

Nu in ultimul rand, comentand sondajul publicat, luni, de IMAS, potrivit caruia regele Mihai se afla pe locul intai in topul increderii romanilor, liberalul a laudat prestanta regelui si i-a criticat pe reprezentantii Puterii, numindu-i "pigmei intruchipati de Basescu".

Regele Mihai, pe locul intai in topul increderii romanilor - sondaj IMAS

"In raport cu prestanta regelui Mihai, dincolo, ce vedem? Niste pigmei, intruchipati de Basescu", a opinat Tariceanu.

PDL scade in sondaje - a ajuns la 15,80% - sondaj IMAS

Regele Mihai este lider in clasamentul personalitatilor in care populatia are incredere, iar presedintele Basescu s-a prabusit la cea mai scazuta cota de cand este presedinte, conform rezultatelor din luna ianuarie ale sondajului realizat de IMAS.

Asadar, regele Mihai a ajuns la o cota de incredere de 36,6%, urmat pe podium de presedintele liberalilor, Crin Antonescu, cu 25,4%, si de seful social-democratilor, Victor Ponta, cu 22,5%.

Traian Basescu este la cea mai scazuta cota de cand ocupa fotoliul de la Cotroceni, adica 8,6%. Premierul Emil Boc sta si mai prost, doar 7,3% dintre respondenti afirmand ca au destul de multa sau foarte multa incredere in seful Guvernului.

Quarterly Report - Editia 4

Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, a fost invitata ultimei ediții a rubricii „Cu fața la alegători”, unde a vorbit despre proiectele realizate în mandatul său, despre...
Burduja vrea să reformeze Poliția Locală dacă e ales primar al Capitalei: "Ordinea și siguranța publică Nu există aşa cum ar trebui"
Burduja vrea să reformeze Poliția Locală dacă e ales primar al Capitalei: "Ordinea și siguranța publică Nu există aşa cum ar trebui"
Prima acţiune pe care ar face-o Sebastian Burduja, dacă va câștiga alegerile pentru București, va fi despre ordinea şi siguranţa publică. El a precizat că trebuie reformată Poliţia...
#Traian Basescu fard, #Traian Basescu incredere romani, #Calin Popescu Tariceanu Traian Basescu , #Traian Basescu