Telenovela Tariceanu-Basescu: Episodul "Responsabilitate"

Marti, 14 Octombrie 2008, ora 22:58
2059 citiri
Telenovela Tariceanu-Basescu: Episodul "Responsabilitate"

Intre cele doua Palate nu este niciun razboi, intre presedintele Basescu si premierul Tariceanu nu este nicio secure aparent ingropata si apoi dezgropata succesiv, ci este o problema de responsabilitate, pe care unul si-o asuma si altul nu, a declarat, marti, secretarul general al PD-L Vasile Blaga.

"Eu nu am vazut niciun conflict. Am vazut un om responsabil si unul iresponsabil. Am vazut un premier iresponsabil si un presedinte interesat", a apreciat, marti, Vasile Blaga, la Realitatea Tv.

Blaga a facut o comparatie intre cheltuielile de acum de la Ministerul de Interne, cand echipamentele pentru masini costa de trei mai mult ca pretul masinii in sine, si a spus ca acum doi ani, cand era ministru de Interne a cumparat 6.000 de masini cu mult mai putini bani.

Referindu-se tot la diferenta dintre Basescu, care si-a profesionalizat discursurile, si Tariceanu, care este tot mai afectat de sagetile primite, a acuzat ca se incearca crearea senzatiei ca toti politicienii sunt "o apa si un pamant".

"Nu putem sa ii punem in aceeasi oala pe un premier iresponsabil", din cauza caruia se poate ajunge la criza, "si un presedinte responsabil.

In opinia secretarului general al PD-L, seful Executivului "Este iresponsabil. Prin tot ceea ce face vrea sa creeze impresia ca toti suntem vinovati. De ce tratam cele doua declaratii la fel?".

La randul sau, vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu a tinut sa sublinieze ca pe nimeni nu intereseaza daca Basescu si Tariceanu sunt la cutite sau nu, ci ca de ceva vreme ne aflam intr-un blocaj intre institutiile statului.

"Nu ma intereseaza de ce se cearta cei doi si nici ca se cearta. Ce conteaza pentru cele 22 de milliane de romani este o clasa politica fara scandal si razboi. Or, clasa politica nu poate comunica. Nici cand sunt la putere unele partide nu au capacitatea sa fie impreuna si nu avem un program de guvernare", a acuzat Diaconescu.

Luni, presedintele Basescu si premierul Tariceanu s-au intalnit la Cotroceni si au discutat despre salariile mari ale sefilor din sectorul public, miscare care s-a vrut si un semnal politic, insa declaratiile de marti ale celor doi nu fac decat sa demonstreze contrariul.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Traian Basescu, #telenovela, #episod, #responsabilitate, #Calin Popescu Tariceanu , #Traian Basescu