Traian Basescu, cel mai admirat roman si politicianul anului 2008

Vineri, 12 Decembrie 2008, ora 20:50
3767 citiri
Traian Basescu, cel mai admirat roman si politicianul anului 2008

Presedintele tarii Traian Basescu a fost ales de catre cetateni drept cel mai admirat roman si, totodata, politicianul anului 2008.

Titlurile i-au fost acordate in cadrul Galei "Zece pentru Romania", proiect realizat de grupul Realitatea Catavencu. Cum era de asteptat, presedintele Basescu nu a putut fi prezent pentru a-si ridica trofeele, el abia intorcandu-se de la Bruxelles.

Cel care i-ar fi inmanat, insa, premiul pentru cel mai admirat roman a fost jurnalistul Dan Diaconescu care a a tinut totusi discursul in absenta presedintelui.

Diaconescu i-a multumit lui Basescu pentru ca, desi a ajuns presedinte, nu a inchis postul de televixziune OTV si, totodata, pentru ca nu a gasit-o pe Elodia.

"Presedintele Traian Basescu este singurul om care, in clitate de lider al opozitiei, dupa ce a participat la emisiunile OTV, nu a inchis postul atunci cand a ajuns presedinte. Este si singurul presedinte care a fost ales de doua ori intr-un singur mandat, si acesta este doar inceputul se pare. Nu ratati urmatorul mandat al presedintelui Traian Basescu, pentru ca nici nu stiti ce pierdeti", a spus Diaconescu, parafrazandu-si celebra fraza.

"Are totusi si un defect, nu poate fi un presedinte perfect. Faptul ca nu a gasit-o pe Elodia, motiv pentru care, inca o data, ii multumesc", a incheiat Diaconescu.

Ceilalti nominalizati la titlul de "Cel mai admirat roman" au fost Andreea Marin Banica (locul 2), Mircea Badea (locul 3), Andreea Esca (locul 4), Sorin Oprescu (locul 5), Mihaela Radulescu (locul 6), Teo Trandafir (locul 7), Mircea Geoana (locul 8), Ion Iliescu (locul 9), Calin Popescu Tariceanu si Silviu Prigoana (locul 10).

La categoria "Cel mai bun politician" ceilalti nominalizati au fost Sorin Oprescu (locul 2), Mircea Geoana (locul 3), Ion Iliescu (locul 4), Theodor Stolojan (locul 5), George Becali (locul 6), Corneliu Vadim Tudor (locul 7), Calin Popescu Tariceanu (locul 8), Emil Boc (locul 9), Adrian Nastase (locul 10).

Nici premierul nu a fost prezent pentru a-si ridica diplomele, el insotindu-l pe presedintele Traian Basescu la Bruxelles.

La categoria "Tineri politicieni" castigatorul a fost Victor Ponta. El a fost urmat de Elena Basescu (locul 2), Cozmin Gusa (locul 3), Lavinia Sandru (locul 4), Elena Udrea (locul 5), Bogdan Olteanu (locul 6), Cristian Boureanu (locul 7), Titus Corlatean (locul 8), Daciana Sarbu (locul 9), Raluca Turcan si Codrut Seres (locul 10).

Citeste si:
CCR i-a scăpat pe Băsescu și pe Isărescu de procesele cu CNSAS. „Petrov” și „Manole” rămân conspirați
CCR i-a scăpat pe Băsescu și pe Isărescu de procesele cu CNSAS. „Petrov” și „Manole” rămân conspirați
Curtea Constituțională a României (CCR) a declarat ca fiind neconstituțională ultima modificare a legii în baza căreia funcționează Consiliul Național de Studiere a Arhivelor...
Prăjiturile cu nume de politicieni inventate de români. Rețeta detaliată pentru cei care vor să gătească acasă "Șuvița lui Băsescu"
Prăjiturile cu nume de politicieni inventate de români. Rețeta detaliată pentru cei care vor să gătească acasă "Șuvița lui Băsescu"
În lipsa de inspirație, de dragul vreunui politician sau poate din antipatie, de-a lungul timpului câțiva români au inventat deserturi pe care le-au denumit folosind nume celebre la momentul...