Va arunca Boc cu pantofii in Basescu?

Sambata, 20 Decembrie 2008, ora 23:58
5621 citiri
Va arunca Boc cu pantofii in Basescu?

Doi pantofi barbatesti cu toc - al caror trend setter este Nicolas Sarkozy - sunt aruncati in directia presedintelui Basescu in timp ce tine un discurs la Universitate, pe ultima suta de metri a campaniei prezidentiale.

Traian Basescu, usor socat de ceea ce se petrece, se fereste. Garzile de corp dau navala pe scena pe care acesta isi tinea discursul. Primul pantof nici nu-l atinge, al doilea ajunge in casca unui SPP-ist, ascuns bine, in decorul din spatele presedintelui.

Furios, Traian Basescu intreaba cine a aruncat. Se gandeste probabil ca e vreun jurnalist "imputit". Dar stupoare, Emil Boc, premierul sau preferat, este cel care a protestat atat de violent.

In timp ce garzile de corp il infasca pe premierul de 1,62 m agitat, Boc tipa ca din gura de sarpe: "Acum il inteleg pe Stolojan!". Ochelarii ii cad in timp ce primul ministru se impotriveste SPP-stilor, desi arata deja ca un vierme strivit.

Fara pantofi si ochelari, Emil Boc pare a fi o cantitate neglijabila in mainile garzilor de corp.

Desigur ca randurile de mai sus prezinta o situatie ipotetica, la care s-ar putea ajunge insa daca Traian Basescu nu va sti sa gestioneze relatia sa cu Emil Boc, relatia de presedinte-premier.

De ce spun asta? Pentru ca alegerile prezidentiale bat la usa in 2009, si odata cu ele si recesiunea. Cele doua situatii sunt foarte sensibile si vor lasa urme in relatia dintre Emil Boc, proaspat premier, si Traian Basescu, presedinte jucator.

Se va putea abtine Traian Basescu sa critice Guvernul Boc, pe jumatate pesedist? Sa aiba presedintele Basescu atat tact?

Exista insa si alta varianta. Daca seful statului il va critica pe Emil Boc, perceput ca "trambita" lui Traian Basescu este ca si cum si-ar face autocritica. Iar in viata, ca si in politica, nu este indicat sa te razboiesti cu tine insati.

Daca, insa, Traian Basescu nu-si va continua obiceiul dobandit in ultimii patru ani - in timpul guvernarii Tariceanu - inseamna ca va da gir pesedistilor navaliti pe ciolanele de la Guvern. Asa vum il cunoastem pe Traian Basescu, nu s-ar razboi cu propria-i umbra dar n-ar lasa nici cale libera PSD-ului.

Ii ramane la indemana o singura solutie pentru a jongla cu guvernul lui Emil Boc - solutia criticilor dozate, moderate. Si totusi, oricat de indemantic si agil facute, criticile se vor sparge tot in capul micului Emil Boc. Adica in capul lui Traian Basescu. Orice pas va trebui sa fie atent cantarit. Prudenta va trebui sa fie cuvantul de ordine pentru fiecare miscare a lui Traian Basescu in 2009.

Si daca ne gandim la felul in care a renuntat Theodor Stolojan, atunci situatia descrisa la inceput ar putea deveni reala. Cate critici va putea duce oare neexperimentatul Emil Boc in carca?

Desigur ca poate eleganta lui Emil Boc nu-l va determina sa arunce cu pantofii in Traian Basescu, dar este posibil ca relatia celor doi sa se soldeze cu un divort.

Guvernul de la Bucuresti nu se poate compara cu primaria de la Cluj. La Cluj, Emil Boc era tinea fraiele in mana, era apreciat - a castigat detasat al doilea mandat.

Boc a fost parasutat intr-o functie de dificila pentru care nu s-a pregatit in niciun fel. Astfel ca adevaratul premier al Romaniei va fi Traian Basescu.

Cum credeti ca va evolua relatia dintre presedintele Traian Basescu si primul ministru Emil Boc?

N.R. - Acest text este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Emil Boc relatie, #Traian Basescu, #presedinte premier , #Traian Basescu
Comentarii
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
Totuşi eu cred în caracterul şi inteligenţa domnului Boc şi am convingerea că MOŢUL care zace-n GENA sa nu va eizta să -i arate domnului BĂSESCU tăria caracterului !
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
VĂ UREZ CRĂCIUN FERICIT DUMNEAVOASTRĂ ŞI FAMILIEI DUMNEAVOASTRĂ DOMNULE PREŞEDINTE AL PD-L !