Liberalii isi lanseaza sambata candidatii

   

Presedintele PNL Iasi, deputatul Relu Fenechiu, a declarat ca liberalii ieseni isi vor lansa, sambata, candidatii pentru Parlamentul Romaniei, in prezenta presedintelui formatiunii politice, Calin Popescu-Tariceanu.

Fenechiu a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa, ca evenimentul se va desfasura de la ora 13,00 la Sala Polivalenta din Iasi. La eveniment, vor fi prezenti si presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David si europarlamentarul Renate Weber.

Fenechiu a mai spus ca in Sala Polivalenta din Iasi vor fi prezenti aproximativ 6.000 de membri ai partidului sau simpli simpatizanti. Actualul deputat Traian Dobre, care si-a castigat mandatul pe lista PSD la alegerile din 2004, va candida din partea liberalilor in Colegiul 1 rural, Raducaneni, care cuprinde 15 localitati cu o populatie de 56.663 de locuitori.

Aici, in urma alegerilor locale din luna iunie, au fost alesi sase primari PNL, cinci PD-L si patru PSD. In acest colegiu va candida din partea PD-L si consilierul judetean Constantin Serban.

Presedintele filialei PNL, deputatul Relu Fenechiu, intentioneaza sa obtina un nou mandat candidand in Colegiul 2 rural, aflat in Zona Metropolitana, care este compus din 13 localitati din imediata apropiere a municipiului resedinta, cu o populatie de 74.327 locuitori.

In urma alegerilor locale au fost desemnati opt primari PNL, trei PSD si doi PD-L. Contracandidatul sau de la PD-L va fi avocatul Dragos Tomasevschi. Lucian Simirad, fiul presedintelui Consiliului Judetean Iasi Constantin Simirad (PSD), va candida pentru Camera Deputatilor in Colegiul 3 Tibana.

Desi in urma alegerilor din iunie, in colegiu sunt sase primari PSD, patru PNL si patru PD-L, pentru alegerile din toamna din partea PD-L va concura pentru acelasi mandat si deputatul Petru Movila.

In Colegiul 4 Targu Frumos, care totalizeaza 74.081 de alegatori si cuprinde 14 localitati, candideaza finul de cununie al liderului PNL Iasi, Valerian Salavastru, care este si seful Inspectoratului Regional de Protectia Consumatorului.

Din partea PD-L in acelasi colegiu va concura si seful Oficiului Judetean de Plati in Agricultura, Liviu Bulgaru. In urma alegerilor din iunie, in colegiul respectiv au fost alesi cinci primari PSD, patru PD-L, trei PNL si doi PC.

In Colegiul 5 va candida din partea PNL Vasile Gaboran. Colegiu 5 cuprinde municipiul Pascani si comunele Ciohorani, Cristesti, Lespezi, Miroslovesti, Motca, Tatarusi si Valea Seaca, cu un total de 76.018 locuitori cu drept de vot, formeaza colegiul al cincilea din judetul Iasi.

In urma alegerilor din iunie, in colegiu sunt patru primari PSD, doi PD-L si doi PNL. Liberalul ii va avea drept contracandidat pe Valerica Andronache, de la PD-L.


Directorul Centrului Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (CRPDRP) Iasi, Eugen Ticau, va candida din partea PNL Iasi la alegerile din toamna in Colegiul 6, compus din orasul Harlau si alte 14 localitati (76.291 locuitori). In urma alegerilor din iunie, in colegiu sunt opt primari PSD, sase PNL si unul PD-L.

In acelasi colegiu candideaza din partea PD-L Iasi omul de afaceri Gheorghe Cretu. Fostul ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei, va candida in Colegiul 7, care cuprinde orasul Podu Iloaiei si 16 localitati - 74.059 locuitori.

Narciza Nedelcu este candidata PD-L pentru acest colegiu. In urma alegerilor din iunie, in colegiu sunt patru primari PSD, patru PD-L, sapte PNL, unul PNG-CD si un independent. Tot in mediul rural, pentru Senatul Romaniei va candida ministrul Finantelor, Varujan Vosganian. Colegiul este format din Colegiul 1 deputati rural, Colegiul 2 deputati rural si Colegiul 3 deputati rural.

Tot aici va concura din partea PD-L si fostul presedinte al Casei Judetene a Asigurarilor Sociale de Sanatate, Iulian Serban. In Colegiul 2 va candida din partea liberalilor fostul presedinte al PC Iasi, Radu Terinte.

El il va avea contracandidat pe fostul social democrat Lucian Flaiser, care a fost in ultimii opt ani si presedinte al Consiliului Judetean. In Colegiul 3 va candida actualul inspector-sef al Inspectoratului de Stat in Constructii, Dorina Isopescu. Aceasta il va avea drept contracandidat pe democrat-liberalul Leonard Rusu.

La Camera Deputatilor, fostul viceprimar Camelia Gavrila candideaza in Colegiul 1 Iasi, care cuprinde centrul municipiului Iasi si zona central rezidentiala din cartierele Copou, Pacurari si Valea Lupului. Colegiul cuprinde 73.842 locuitori.

In acelasi colegiu va candida presedintele PD-L Iasi, senatorul Dan Carlan, desi initial acesta a anuntat ca va candida pentru un nou mandat de senator. In Colegiul 2 din municipiul Iasi, care are 73.892 electori din fostele cartiere muncitoresti Dacia si Alexandru cel Bun, va candida din partea PNL medicul Constantin Fatu.

In Colegiul 3 din municipiul Iasi, care cuprinde cartierele Tatarasi si Moara de Vant, va candida avocatul Neculai Volovat. Acesta l-a inlocuit in lista initiala pe fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu, care a anuntat ca va candida intr-un colegiu din Bacau. Colegiu 3, de 58.656 locuitori, cuprinde campusul studentesc Tudor Vladimirescu si cartierele Tatarasi si Moara de Vant.

In acelasi colegiu va candida si democrat liberalul Marius Spanu. In Colegiul 4 din municipiul Iasi, cu 59.385 locuitori, care cuprinde cartierele Galata, CUG, Frumoasa, Zona Industriala si Bucium, va candida nora deputatului Traian Dobre, dr. Cristina Dobre, care este directorul Spitalului de Recuperare din Iasi.

Aceasta il va avea drept concurent pe democrat liberalul Constantin Neagu. In ceea ce priveste Senatul, in Colegiul 1 din municipiul resedinta va candida din partea PNL directorul Autoritatii de Sanatate Publica, dr. Mihnea Hurmuzache. Un alt medic, directorul Spitalului de Pediatrie Sfanta Maria, prof.dr.

Marin Burlea va candida din partea PNL in Colegiul 2 Senat, din municipiul resedinta. Cei doi medici vor avea la alegerile din noiembrie drept contracandidati din partea PD-L doi europarlamentari. Astfel, candidatii PD-L la Senat, in municipiul Iasi sunt europarlamentarii Mihaela Popa (Colegiul nr. 1) si Dumitru Oprea (Colegiul nr. 2).
Sambata, 18 Octombrie 2008, ora 01:00
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Horodniceanu strange latul: vicele Harabagiu, descusut 5 ore despre un plan de milioane de euro
DIICOT Iasi pare a construi etaj cu etaj dosarul dezvoltatorilor imobiliari! Zi de foc, ieri, la ...
Marturia exploziva a unui milionar roman condamnat pentru o privatizare de acum 17 ani. "Sotul doamnei procuror se ocupa cu trafic de tigari"
Omul de afaceri Gruia Stoica, patronul Grampet, a fost condamnat la Iasi in dosarul unei privatizari ...
(EXCLUSIV-VIDEO) Incident sangeros cu un hot prins la furat in Lidl, la Iasi
Un hot a fost prins in aceasta seara - in jurul orei 18.30 - la iesirea din magazinul Lidl aflat in ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor