Fosta sefa TAROM sustine ca Razvan Cuc i-a cerut sa tina mai multe avioane la sol in ziua motiunii. Reactia ministrului

Joi, 17 Octombrie 2019, ora 19:14
11543 citiri
Fosta sefa TAROM sustine ca Razvan Cuc i-a cerut sa tina mai multe avioane la sol in ziua motiunii. Reactia ministrului
Foto: Facebook/Tarom

Daniela Madalina Mezei, sefa Tarom demisa marti, spune ca ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, i-a cerut in ziua motiunii sa tina la sol mai multe avioane Tarom, pentru ca unii parlamentari sa nu mai ajunga la vot.

"Mi-a cerut sa tin avioanele la sol. Mi-a zis sa nu vina lumea la motiune, sa inventez probleme tehnice. Dumnealui n-a inteles ca prin mandatul meu nu puteam sa fac asa ceva. Oamenii nostri, pilotii, sunt oameni liberi care nu stau sa raspunda comenzilor unui CEO. I-am spus ca nu voi face niciodata asa ceva", a declarat pentru HotNews.ro Madalina Mezei.

In replica, Razvan Cuc sustine ca Madalina Mezei minte, incercand astfel sa isi securizeze functia de director general. Totoata, ministrul spune ca daca afirmatiile ei ar fi adevarate, ar fi trebuit sa iasa public in acel moment si sa spuna.

"Minciunile pe care le arunca acum pe piata, crezand ca cineva ar putea sa-i securizeze pozitia de director general, nu au nicio acoperire. Daca cineva i-ar fi cerut asa ceva, ar fi trebuit sa iasa public, atunci, si sa spuna lucrurilor pe nume. Ori, doamna a asteptat pana acum momentul oportun pentru ea, crezand ca va deveni o victima a cuiva si va reusi sa ramana in functie cu sprijinul stiut numai de ea", a scris Razvan Cuc pe Facebook.

Totodata, el afirma ca Madalina Mezei ar fi trebuit sa faca restructurarea companiei nu sa incerce sa faca anumite jocuri in favoarea unor grupuri din companie.

"Nu inteleg supararea unor directori de Companii care atunci cand nu isi indeplinesc obiectivele pe care si le-au asumat, la preluarea mandatului, vin acum si se dau victime. Doamna Mezei trebuia sa-si asume intarzierile manageriale trasate de catre CA. Trebuia sa faca restructurarea TAROM, trebuia sa fie livrat deja primul avion ATR, trebuia sa nu incerce sa faca anumite jocuri in favoarea unor grupuri din Companie. Se pare ca fosta doamna director general TAROM nu a inteles ca, daca nu face treaba, va sta cu mandatul pe masa Consiliului de Administratie", precizeaza Cuc.

In incheiere, ministrul afirma ca functia de director general al TAROM nu se compara cu cea de sef de reprezentanta de la Bruxelles, unde facea rezervari de bilete sau protocol pentru prietenii care veneau in vizita

"Nu ma razboiesc cu doamna Mezei, dar cred ca nu a inteles ceva din functia pe care a detinut-o. Functia de director general al TAROM nu se compara cu cea de sef de reprezentanta de la Bruxelles, unde facea rezervari de bilete sau protocol pentru prietenii care veneau in vizita. In consecinta, doamna Mezei, intoarceti-va acolo unde stiti cel mai bine activitatea: la ticketing si protocol", incheie Razvan Cuc.

Consiliul de Administratie al companiei TAROM a decis marti seara revocarea din functie a directorului general interimar, Daniela Madalina Mezei.

"Am fost revocata in aceasta seara, dar nu stiu care sunt motivele, trebuie sa vad hotararea Consiliului de Administratie. M-a informat presedintele Consiliului de Administratie. In locul meu va veni Valentin Gvinda, pensionar, comandant de detasament la ATR", a declarat Madalina Mezei, citata de Agerpres.

Aceasta fusese numita in fruntea TAROM pe 19 iunie 2019, in locul lui Caravan Maresi, care preluase interimatul in 3 iunie 2019.

Citește și:
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
În cea mai recentă reuniune a Consiliului Justiţiei şi Afaceri Interne al Uniunii Europene, cel care votează extinderea Spațiului Schengen, nu s-a discutat oficial despre aderarea României....
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 27 ianuarie, la Brăila, despre rotaţia premierilor din luna mai şi schimburile de ministere, că ”dacă revenim la mofturile de a băga funcţiile...