Zeci de români, blocați în Amman. Avionul Tarom plecat să-i aducă acasă n-a ajuns în Iordania. "Vor să ne dea afară din aeroport" VIDEO

Miercuri, 07 Decembrie 2022, ora 12:15
6176 citiri
Zeci de români, blocați în Amman. Avionul Tarom plecat să-i aducă acasă n-a ajuns în Iordania. "Vor să ne dea afară din aeroport" VIDEO
Pasagerii români blocați pe aeroportul din Amman FOTO Cuget Liber

O aeronavă a companiei de stat Tarom care efectua miercuri, 7 decembrie, un zbor pe ruta Bucureşti - Amman (Iordania), a aterizat pe Aeroportul din Larnaca (Cipru), din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Avionul urma să preia pasageri români aflați în Iordania.

La scurt timp, aeronava care trebuia să ajungă în Iordania a decolat din Larnaca înapoi spre București, după ce vremea s-a îmbunătățit, iar compania a anunțat că va căuta soluții pentru pasagerii rămași în aeroportul din Amman.

”Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, o aeronavă a Companiei TAROM care efectua astăzi zborul RO 187 pe ruta Bucureşti - Amman a aterizat pe Aeroportul din Larnaca, conform procedurilor standard în situaţii de vizibilitate scăzută. Subliniem faptul că siguranţa şi securitatea pasagerilor şi a echipajului nu au fost puse în pericol nicio clipă, iar aeronava a aterziat în condiţii de maximã siguranţã decolând spre destinaţia iniţială - Bucureşti imediat ce condiţiile meteorologice au permis asta”, anunţă compania.

De asemenea, Tarom precizează că în prezent pasagerilor zborului RO 188 pe ruta Amman-Bucureşti li se asigură asistenţă la sol conform Regulamentului EC261/2004, aceştia urmând să fie rerutaţi sau cazaţi, după caz.

”Compania Tarom depune toate eforturile şi ia toate măsurile necesare pentru a minimaliza impactul pe care această situaţie l-ar putea avea în planul de călătorie al pasagerilor afectaţi. Vă mulţumim pentru înţelegerea şi încrederea acordate şi reiterăm faptul că prioritatea Companiei TAROM este de a oferi pasagerilor săi călătorii sigure”, mai arată compania.

Pe de altă parte, potrivit publicației Cuget Liber, în aeroportul din Amman sunt blocați 92 de pasageri români. Conform declarației unuia dintre aceștia, compania Tarom nu le răspunde apelurilor, iar situația lor rămâne incertă.

„Suntem aproximativ 100 de pasageri, abandonați de Tarom pe aeroportul din Amman. Avionul nici nu a mai ajuns aici. Nu a aterizat pentru că era ceață. Tarom nu răspunde apelurilor noastre, nu ne poate asigura nimic, vor să ne dea afară din aeroport. Noi ne-am opus, nu vrem să plecăm din aeroport, dar au ajuns să ne intimideze, să ne amenințe cu Poliția”, declară pasagerul român, citat de publicația menționată.

„Avionul nu a putut ateriza la Amman din cauza condițiilor meteo. Conform procedurilor, s-a îndreptat spre aeroportul de rezervă, dar pentru că nu s-a ridicat ceața, echipajul a fost nevoit să se întoarcă în țară. Dacă ar fi rămas acolo, nu ar mai fi putut să plece în următoarele 12 ore, ceea ce ducea la anularea altor două zboruri.

În prezent, se caută soluții pentru rerutarea pasagerilor. Este vorba despre 92 de pasageri și se ia legătura cu agențiile de turism, se caută locuri la alte zboruri, pe alte rute, pentru a se întoarce în țară, în cursul zilei de miercuri, 7 decembrie. În cazul celor pentru care nu vor fi găsite locuri disponibile astăzi, vor fi cazați și se vor întoarce în țară cu zborul Tarom din ziua următoare”, au afirmat reprezentanții Tarom, pentru publicația Cuget Liber.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Armata SUA a lovit cu rachete drone și ambarcațiuni în zonele din Yemen controlate de rebelii Houthi VIDEO
Armata SUA a lovit cu rachete drone și ambarcațiuni în zonele din Yemen controlate de rebelii Houthi VIDEO
Armata americană a informat că luni a lovit cu rachete, drone şi ambarcaţiuni cu drone situate în zonele din Yemen controlate de rebelii houthi, informează dpa. Într-un comunicat de...
Rafael Nadal și Novak Djokovic s-au întâlnit în avion. Cum au reacționat FOTO
Rafael Nadal și Novak Djokovic s-au întâlnit în avion. Cum au reacționat FOTO
Legendele tenisului mondial Rafael Nadal şi Novak Djokovic au constatat că au luat acelaşi avion pentru a se deplasa în Statele Unite, acolo unde vor participa la două turnee Masters 1000....
#tarom, #avion, #conditii meteo nefavorabile , #stiri sociale