Doua incidente intr-o singura zi cu avioane TAROM: O aeronava s-a intors din drum, alta a ratat decolarea

Vineri, 14 Octombrie 2016, ora 07:56
6915 citiri
Doua incidente intr-o singura zi cu avioane TAROM: O aeronava s-a intors din drum, alta a ratat decolarea
Foto: Arhiva Ziare.com

TAROM are din ce in ce mai multe probleme. Intr-o singura zi, joi, defectiunile tehnice au dat peste cap programul pentru doua avioane.

Mai exact, cursa Bucuresti - Satu Mare s-a intors pe Aeroportul Henri Coanda, la 15 minute dupa decolare, iar aeronava care trebuia sa plece la Iasi nu a mai decolat in ultimul moment.

Intai au aparut problemele pentru cursa spre Stau Mare, care s-a intors la 15 minute dupa decolarea de la ora 16:50.

"Din cauza unei disfunctionalitati la retragerea trenului de aterizare, echipajul a luat decizia sa se intoarca la sol, punand pe primul loc siguranta pasagerilor", anunta TAROM.

Cei 33 de calatori au primit locuri in cursa spre Cluj, de unde trebuiau sa fie preluati de un autocar si dusi astfel la Satu Mare. Insa autocarul a intarziat peste o ora, ceea ce i-a facut pe unii dintre pasageri sa plece pe cont propriu catre case, relateaza Digi24.

Apoi, zborul RO 717, cu destinatia Iasi, cu 38 de pasageri la bord, trebuia sa decoleze la 20:35. Un pasager a relatat ca avionul a rulat pana la capatul pistei, unde a oprit in loc sa se inalte. Pilotul i-a informat pe pasageri ca sunt vibratii intr-o roata si a intors avionul.

Un comunicat al TAROM confirma spusele pasagerilor: "Pilotul comandant a simtit vibratii la jamba de bot si a decis intreruperea decolarii si intoarcerea in pozitia de parcare, pentru verificari".

Unul dintre calatori era senatorul PNL de Iasi Mihaela Popa.

"Senzatia a fost groaznica. Avionul a inceput sa ruleze pe pista, a prins viteza, insa una dintre roti a inceput sa vibreze. Pilotul a franat, iar aparatul a fost intors in locul de unde a plecat, pentru a fi remediata defectiunea. Apoi ni s-a comunicat ca trebuie sa coboram din avion", a declarat senatorul pentru News.ro.

In ultima perioada, TAROM a avut numeroase probleme tehnice. Iata cateva exemple:

Ministrul Transporturilor, Sorin Buse, a declarat saptamana trecuta ca flota TAROM nu este utilizata la standardele practicate de alte linii aeriene, gradul de ocupare nefiind la pragul de rentabilitate, iar unele aeronave trebuie inlocuite.

El a precizat ca, pana la finalul acestei luni, trebuie ales un consultant care sa asiste TAROM in alegerea unor noi aeronave.

#avion TAROM ratat decolarea, #avion Tarom intors Otopeni , #curse