TAROM va avea curse directe in SUA si China, pana la sfarsitul anului

Marti, 18 Iulie 2017, ora 09:07
5536 citiri
TAROM va avea curse directe in SUA si China, pana la sfarsitul anului

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, si ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, au discutat despre proiectele de investitii in infrastructura, unul dintre punctele importante abordate fiind relansarea curselor long courier spre Statele Unite ale Americii si China.

"Unul dintre punctele importante in discutia avuta azi (luni -n.red.) cu dl. Alexandru Cuc, ministrul Transporturilor, a fost relansarea curselor Tarom de Long Courier, Romania - USA si Romania - China, un atu si un sprijin pentru a facilita investitiile in Romania. O veste foarte buna pentru mediul de afaceri!

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, mi-a confirmat azi la intalnirea de lucru faptul ca pana la finalul acestui an vom avea zbor direct in SUA si China", a scris Ilan Laufer pe pagina sa de Facebook.

La randul sau, ministrul Transporturilor a subliniat, pe aceeasi retea de socializare, ca redeschiderea acestor curse va veni in sprijinul investitiilor din Romania.

"Am discutat astazi, cu Ilan Laufer - ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si antreprenoriat, proiectele de investitii in infrastructura pe care le-am putea introduce, cat mai rapid, in regim de parteneriat public-privat.

Am convenit, alaturi de colegul meu din Guvern, ca aceste investitii in infrastructura vor atrage firme in tara noastra, nu doar din Uniunea Europeana, cat si din tarile non-UE. Imi doresc o economie cat mai solida, iar redeschiderea curselor companiei Tarom de Long Curier, Romania-USA si Romania-China, va veni in sprijinul investitiilor in tara noastra.

Discutiile, pe care le-am avut la sediul Ministerului Transporturilor, pregatesc Summit-ul "Trade Winds 2017", din octombrie, de la Bucuresti, unde vor fi prezente peste 150 de firme americane de top interesate de investitiile in Romania", a precizat Cuc.

De altfel, in mai, cand au fost livrate TAROM doua aeronave Boeing 737-800 NG, denumite "Sarmisegetusa" si "Marea Unire", ministrul Transporturilor anunta ca pana la finele anului vor veni alte doua aeronave de lung curier pentru a deschide rute noi spre China si SUA.

"Lucrurile astea trebuiau facute de mult timp. Nu trebuia sa ajungem in acest punct sa redeschidem niste relatii extraordinar de importante - si cu SUA si cu China - pentru care avem cerere. Cu siguranta se negociaza.

Nu venim cu aeronavele si le tinem la sol. Lucrurile deja sunt puse la punct de catre Departamentul Comercial, astfel incat, atunci cand vor veni aeronavele sa si zburam, incarcate la un grad de incarcare cat mai mare", spunea atunci Razvan Cuc.

Citeste si Cat costa noile avioane uzate ale TAROM si cate curse directe vor fi spre SUA si China (Foto)

Citeste si:
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot accesa documentele sensibile din istoria României
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot accesa documentele sensibile din istoria României
Istoricii și cercetătorii români acuză serviciul de informații al Ministerului Afacerilor Interne că le-a „tăiat” accesul la studiul documentelor sensibile din trecutul recent al țării...
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Cristian Dănileț a fost dat afară pentru a doua oară din magistratură. Politicienilor nu le place de el, pentru că explică prea mult, desface firul în patru când explică...