Tot mai multe probleme tehnice la TAROM: Ancheta dupa ce patru avioane s-au defectat in 24 de ore - UPDATE

Vineri, 14 Octombrie 2016, ora 18:25
7424 citiri
Tot mai multe probleme tehnice la TAROM: Ancheta dupa ce patru avioane s-au defectat in 24 de ore - UPDATE
Foto: Ziare.com

Alte doua aeronave TAROM au avut probleme inainte de decolare, vineri, dupa doua incidente de joi in care au fost implicate alte doua avioane ale companiei.

O cursa de pe ruta Bucuresti-Timisoara, care trebuia sa decoleze de la ora 12:40 de pe Aeroportul "Henri Coanda", a fost amanata pentru aproximativ doua ore, din cauza defectarii unui difuzor.

"Intarzierea a fost cauzata de defectarea unui difuzor de la bordul aeronavei ce a trebuit inlocuit, in ultimul moment", au explicat intarzierea reprezentantii TAROM intr-un comunicat de presa transmis vineri dupa-amiaza.

Avionul TAROM, de tip ATR, nu a decolat la ora prevazuta, 12:40, catre Timisoara. In cele din urma, a plecat de pe aeroport la ora 14:35.

UPDATE 18:25 - Un al doilea incident de vineri in care a fost implicata compania TAROM are legatura cu o aeronava care urma sa decoleze catre Iasi, la ora 17:20, dar a fost anulata. Unul dintre pasageri sustine ca nu s-a oferit nicio explicatie, potrivit News.ro.

Joi au avut loc alte doua incidente, tot din cauza unor defectiuni tehnice. Astfel, un avion al companiei TAROM care trebuia sa ajunga la Iasi a ratat decolarea de pe Aeroportul "Henri Coanda" din cauza unei probleme tehnice. Aparatul a fost intors de la capatul pistei si readus in zona terminalului, in timp ce pasagerii au fost invitati sa coboare din aeronava.

Un pasager a relatat ca avionul a rulat pana la capatul pistei, unde a oprit in loc sa se inalte. Pilotul i-a informat pe pasageri ca sunt vibratii intr-o roata si a intors avionul.

Un comunicat al TAROM confirma spusele pasagerilor: "Pilotul comandant a simtit vibratii la jamba de bot si a decis intreruperea decolarii si intoarcerea in pozitia de parcare, pentru verificari".

De asemenea, cursa Bucuresti - Satu Mare s-a intors pe Aeroportul "Henri Coanda", la 15 minute dupa decolare. "Din cauza unei disfunctionalitati la retragerea trenului de aterizare, echipajul a luat decizia sa se intoarca la sol, punand pe primul loc siguranta pasagerilor", a anuntat TAROM.

In urma acestor incidente, Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile (CIAS) va efectua o ancheta la TAROM, a anuntat vineri dupa-amiaza Digi 24.

In 3 octombrie, ministrul Transporturilor, Sorin Buse, declara ca flota companiei aeriene de stat TAROM nu este utilizata la standardele practicate de alte linii aeriene, gradul de ocupare nefiind la pragul de rentabilitate, iar unele aeronave trebuie inlocuite. El a precizat ca, pana la finalul acestei luni, trebuie ales un consultant care sa asiste TAROM in alegerea unor noi aeronave.

Citește și:
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, cel al Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării Cseke Attila şi cel al Mediului Tanczos Barna urcă în topul vizibilităţii pe luna februarie....
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
#cursa Tarom Bucuresti Timisoara amanata, #Tarom zbor Bucuresti Timisoara , #curse