Un nou avion Boeing intra miercuri in flota TAROM

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 08:39
4462 citiri
Un nou avion Boeing intra miercuri in flota TAROM
Foto: Arhiva Ziare.com

Primul dintre cele doua noi avioane Boeing 737-800 NG, denumit "Sarmizegetusa", intra miercuri oficial in flota companiei nationale de transport aerian TAROM.

La inceputul acestei luni, Ministerul Transporturilor a anuntat ca TAROM a semnat contractul de achizitie a doua aeronave noi Boeing 737-800 NG, avand o configuratie de 189 de locuri.

Avioanele sunt achizitionate in leasing operational pe o perioada de zece ani, iar livrarea ambelor aeronave va fi facuta in cursul lunii mai, potrivit MT.

Citeste si Tarom isi cumpara avioane noi si vine cu o superoferta: Bilete dus-intors in Europa cu 92 de euro

Flota companiei numara in prezent 21 de aeronave, dintre care doar 19 opereaza in acelasi timp, din cauza operatiunilor de mentenanta.

Aeronavele Boeing vor inlocui cele doua aparate Airbus A310 care au fost retrase anul trecut, TAROM fiind nevoita sa renunte la anumite rute pe care nu mai avea cu ce sa le opereze.

Compania TAROM a pierdut anul trecut pozitia a doua in clasamentul liniilor aeriene prezente in Romania, fiind depasita de Blue Air. Liderul pietei, din punct de vedere al numarului de pasageri transportati, este Wizz Air. Totusi, TAROM a inregistrat o crestere de 1% a numarului de pasageri in 2016, pana la 2,41 milioane.

TAROM va oferi calatorilor AirFi in avioane. Nu este Internet!

La inceputul acestui an, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a declarat ca, din fondul suveran national de 10 miliarde de euro, care va fi creat de Guvern in acest an, va fi finantata achizitia a 30 de avioane noi pentru TAROM in urmatorii ani.

Microsoft anunță noi prețuri pentru abonamentele Game Pass Xbox
Microsoft anunță noi prețuri pentru abonamentele Game Pass Xbox
Microsoft a anunțat recent că abonamentul său Game Pass va suferi modificări substanțiale și o creștere de preț, încercând astfel să mute utilizatorii de pe planurile mai ieftine către...
Cele mai mari pericole pentru companiile românești înainte de 2025. Radu Burnete: „Nu trebuie să tot dăm electroșocuri economiei”
Cele mai mari pericole pentru companiile românești înainte de 2025. Radu Burnete: „Nu trebuie să tot dăm electroșocuri economiei”
De la începutul anului, climatul politico-economic din România a stârnit un val de fluctuații legislative și ceea ce a fost catalogat de mai mulți comentatori și reprezentanți ai mediului...
#avion nou Boeing TAROM , #curse
  1. Microsoft anunță noi prețuri pentru abonamentele Game Pass Xbox
  2. Cele mai mari pericole pentru companiile românești înainte de 2025. Radu Burnete: „Nu trebuie să tot dăm electroșocuri economiei”
  3. Funcția care nu este disponibilă pe ecranul secundar al smartphone-ului Galaxy Z Flip 6 al Samsung
  4. Exodul a 300 de milioane de oameni, care lasă lumea mută: Miracolul Chinei și planul de a depăși SUA
  5. Honor a lansat oficial noul său flagship pliabil, Magic V3. Preț și disponibilitate
  6. Veste bună pentru utilizatorii OnePlus. Producătorul extinde suportul software al dispozitivului
  7. Google dezvăluie patru funcții noi pentru dispozitivele Samsung
  8. Aplicații esențiale pentru MacBook pe care nu știați că le aveți deja instalate. A patra este extrem de utilă!
  9. X, fosta Twitter, lucrează la un buton de Dislike
  10. SECUR-EU, un proiect pentru securitatea cibernetică a IMM-urilor europene