Un nou avion Boeing intra miercuri in flota TAROM

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 08:39
4270 citiri
Un nou avion Boeing intra miercuri in flota TAROM
Foto: Arhiva Ziare.com

Primul dintre cele doua noi avioane Boeing 737-800 NG, denumit "Sarmizegetusa", intra miercuri oficial in flota companiei nationale de transport aerian TAROM.

La inceputul acestei luni, Ministerul Transporturilor a anuntat ca TAROM a semnat contractul de achizitie a doua aeronave noi Boeing 737-800 NG, avand o configuratie de 189 de locuri.

Avioanele sunt achizitionate in leasing operational pe o perioada de zece ani, iar livrarea ambelor aeronave va fi facuta in cursul lunii mai, potrivit MT.

Citeste si Tarom isi cumpara avioane noi si vine cu o superoferta: Bilete dus-intors in Europa cu 92 de euro

Flota companiei numara in prezent 21 de aeronave, dintre care doar 19 opereaza in acelasi timp, din cauza operatiunilor de mentenanta.

Aeronavele Boeing vor inlocui cele doua aparate Airbus A310 care au fost retrase anul trecut, TAROM fiind nevoita sa renunte la anumite rute pe care nu mai avea cu ce sa le opereze.

Compania TAROM a pierdut anul trecut pozitia a doua in clasamentul liniilor aeriene prezente in Romania, fiind depasita de Blue Air. Liderul pietei, din punct de vedere al numarului de pasageri transportati, este Wizz Air. Totusi, TAROM a inregistrat o crestere de 1% a numarului de pasageri in 2016, pana la 2,41 milioane.

TAROM va oferi calatorilor AirFi in avioane. Nu este Internet!

La inceputul acestui an, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a declarat ca, din fondul suveran national de 10 miliarde de euro, care va fi creat de Guvern in acest an, va fi finantata achizitia a 30 de avioane noi pentru TAROM in urmatorii ani.

#avion nou Boeing TAROM , #curse