Un zbor TAROM a fost anulat: Pasagerii au fost tinuti pe aeroport ore intregi fara explicatii

Miercuri, 30 Noiembrie 2016, ora 21:48
10255 citiri
Un zbor TAROM a fost anulat: Pasagerii au fost tinuti pe aeroport ore intregi fara explicatii

Zborul Tarom de la Iasi la Munchen, programat pentru miercuri, a fost anulat, pasagerii reclamand ca au fost tinuti pe aeroportul din Iasi timp de patru ore fara sa li se dea explicatii.

Unul dintre pasageri a povestit ca, desi initial au fost informati ca vor decola cu intarziere, in cursul serii pasagerilor li s-a spus ca avionul nu mai pleaca din cauza unei defectiuni tehnice.

Aeronava ar fi trebuit sa decoleze de pe aeroportul iesean la ora 14:40, catre Munchen, iar pasagerii au fost informati initial ca plecarea se va face cu o intarziere de jumatate de ora.

Potrivit unuia dintre pasageri, avionul a fost garat pentru plecare pe platforma aeroportului, insa nu a decolat nici la ora 15:10, ci s-a comunicat ca va mai fi o intarziere de o ora.

"Am stat la rand la bagaje, am trecut de filtrele de control si asteptam sa urcam in avionul garat pe platforma. Ne-au tot dus cu vorba, ba ca e o intarziere de jumatate de ora, apoi au spus ca va fi o ora si jumatate, pentru ca abia pe la 18:45 sa ne spuna ca avionul nu mai pleaca, din cauza unei defectiuni tehnice.

Erau peste o suta de calatori, inclusiv copii, lumea era nervoasa. Ne-au spus, la un moment dat, ca va veni o alta aeronava de la Bucuresti, dar nu s-a mai intamplat asta. Nu e normal sa stai sase ore in aeroport, iar la final sa afli ca se anuleaza zborul, comunicarea a fost una proasta", a declarat Gabriel Grigore, unul dintre pasageri.

El a mai precizat ca oficialii Tarom le-au comunicat ca zborul Iasi - Munchen a fost reprogramat pentru joi dimineata, la 8:30.

Reprezentantii aeroportului Iasi sustin ca doar compania Tarom este in masura sa ofere detalii privind anularea cursei de Munchen, in timp ce la telefonul din biroul Tarom din incinta aerogarii iesene nu raspunde nimeni.

In ultimele luni, au avut loc mai multe incidente legate de zborurile Tarom, in special din cauza unor defectiuni tehnice. Iata cateva exemple:

In urma acestor incidente, ministrul Transporturilor, Sorin Buse, a cerut masuri suplimentare de control privind siguranta avioanelor aflate in portofoliul companiei Tarom, iar verificarile sa fie efectuate si de catre alti angajati decat cei care le fac pe cele zilnice.

Ce masuri ia TAROM dupa ce mai multe avioane au avut probleme tehnice

Citeste si:
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că după scandalul privind desființarea chioșcurilor ilegale de la metrou a fost rugat de soție să nu mai meargă o perioadă cu metroul....
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că în PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului, dar a completat că declarațiile acestuia sunt urmărite şi de...