Managerul Tarom a fost revocat. Cine ii ia locul (Surse)

Marti, 22 Martie 2016, ora 06:37
4225 citiri
Managerul Tarom a fost revocat. Cine ii ia locul (Surse)
Foto: Arhiva Ziare.com

Directorul general al Tarom, belgianul Christian Heinzmann, a fost revocat luni noapte din functie de Consiliul de Administratie al companiei aeriene.

CA al Tarom a decis si numirea ca interimar in functia de director general si accountable manager a fostului director financiar Gabriel Stoe, au declarat pentru News.ro reprezentanti ai companiei.

In plus, Agerpres informeaza ca a fost revocat si Tiberiu Ticlea, director general administrativ.

Totodata, Florin Susanu a fost numit in functia de director general adjunct interimar. Susanu a fost pana in prezent director de operatiuni de zbor si pilot instructor.

Christian Heinzmann era manager la Tarom din noiembrie 2012, avand un contract de 4 ani.

Ce a gasit Corpul de Control la Tarom: Salarii discriminatorii, buget total nerealist

La Tarom au fost acordate salarii dicriminatorii, iar compania nu a respectat bugetul de venituri si cheltuieli, potrivit raportului Corpului de Control al Ministerului Transportului, publicat luni.

Potrivit documentului postat pe site-ul institutiei, au fost descoperite mai multe probleme la compania aeriana printre care nerealizarea indicatorilor prevazuti in "Bugetul de Venituri si Cheltuieli" aprobat pentru anii 2014 si 2015. In plus, bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2015 nu a fost fundamentat pe baze reale.

Anterior aparitiei acestui raport, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a anuntat saptamana trecuta ca managerul Christian Heinzmann a fost suspendat din functie, din cauza situatiei dezastruoase in care se afla compania aeriana.

Managerul Tarom a fost suspendat: Incident in zbor si pierderi bugetare uriase

Decizia a fost luata in urma anchetei desfasurate de Autoritatea Aeronautica - care a gasit nereguli serioase la Tarom - si grabita de incidentul de miercuri de la Budapesta, cand motorul unei aeronave s-a defectat in zbor spre Bucuresti.

Ministrul Transporturilor critica Tarom, dupa incidentul de la Budapesta si protestul spontan al angajatilor (Video)

Dan Costescu a criticat, intr-o conferinta de presa, "lipsa de responsabilitate" a lui Heinzmann.

Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#manager Tarom revocat, #director Tarom concediat , #Otopeni