Protest spontan la Tarom: Zeci de angajati se revolta impotriva conducerii

Miercuri, 16 Martie 2016, ora 14:52
2880 citiri
Protest spontan la Tarom: Zeci de angajati se revolta impotriva conducerii

In jur de 100 de angajati ai Tarom au pornit un protest spontan, miercuri, fiind nemultumiti de o decizie luata de conducere.

Realitatea TV transmite ca zborurile nu sunt afectate.

Angajatii care participa la manifestatie apartin de Departamentul Tehnic. Ei critica decizia conducerii de a trimite un avion la reparat in Bacau, in conditiile in care in Bucuresti exista personal calificat care se poate ocupa de acest lucru.

Protestatarii isi acuza superiorii ca incearca sa ii lase fara loc de munca si sa faca loc altor companii care sa se ocupe de mentenanta.

In plus, liderul Sindicatului Tehnic Tarom, Aurel Curdov, a aratat ca sunt si alte probleme.

"Am discutat deja cu conducerea companiei, sunt mai multe probleme pe care le avem, de exemplu cu orele suplimentare, care au fost blocate. Fiecare angajat a facut intre 100 si 1.000 de ore suplimentare, iar firma nu vrea nici sa le plateasca, nici sa ofere zile libere in locul acestora", a precizat acesta, potrivit News.ro.

Liderul sindical spune ca s-a ajuns in aceasta situatie din cauza ca, de-a lungul timpului, a plecat 50% din personalul care se ocupa cu mentenanta, iar flota companiei s-a redus cu circa 10%.

"Noi functionam pe avarie, iar conducerea a taiat si posturile", a mai spus Curdov.

Guvernul nu a aprobat bugetul Tarom

In alta ordine de idei, la inceputul lunii, Guvernul condus de Dacian Ciolos a decis sa nu aprobe bugetul Tarom.

Guvernul nu a aprobat bugetul Tarom - Ce asteapta Executivul

Seful Executivului a cerut atunci din partea managementului o strategie pe termen mediu si lung de reabilitare a companiei, in ciuda datelor promitatoare care au ajuns pe masa Guvernului.

"Semnul pe care il da Guvernul neaproband bugetul este ca solicita o responsabilizare crescuta si un demers sustinut de crestere a performantei la nivelul companiei, in conditiile in care a aparut o serie intreaga de discutii legate de capacitatea managementului actual de a-si indeplini functiile si a raspunde asteptarilor legate de performanta companiei", a precizat atunci Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Executivului.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....